2021 Filmleri | Sinemada İzlediğimiz En İyi Filmler!

2020 yılında başlayan pandemi süreci tüm dünyayı etkiledi. Tabii bu kapanma durumu sinemayı da sarstı ve pek çok film ya ertelendi ya da dijital platformda yayınlandı. 2021 yılından itibaren, tedbirlerin gevşetilmesiyle sinemalar da açıldı. Böylece biz de sonunda ertelenen veya yeni çekilen yapımları sinema salonlarında izleyebildik. Peki 2021 yılında sinemada izlediğimiz en iyi filmler hangileriydi? Karşınızda 2021 filmleri listemiz!

Dune: Çöl Gezegeni

2021 filmleri

Bana kalırsa Dune bu senenin en iddialı yapımıydı. En sonunda vizyona girdi ve bu şöleni beyazperdede izleyebildik. Frank Herbert’ın içinde siyaset, din, felsefe ve ekoloji barındıran bu şaheserin sinema uyarlaması hepimizin gönlünü fethetti. Ünlü yönetmen Dennis Villeneuve “ben bu işin altından kalkarım” dedi ve bence de başardı.

Dune: Çöl Gezegeni film incelememizi buradan okuyabilirsiniz.

Gerçek Kahraman (Free Guy)

2021 filmleri

Gerçek kahraman bu senenin başarısıyla sürpriz filmlerinden biri oldu. İddialı kadrosu ve ilgi çekici konusu başarılı bir şekilde beyazperdeye yansıdı. 2021 filmleri listesinde tatlılığı ve başarısıyla bana kalırsa yer almaya hak etti.

Gerçek Kahraman film incelememizi buradan okuyabilirsiniz.

Luca

2021 filmleri

Pixar stüdyolarından 2021 yılında çok tatlı bir animasyon filmi geldi. “Soul” animasyonunun senaristinin kaleminden çıkan bu canavar çocukların hikayesi zor zamanlarda içimizi ısıtmayı başardı.

Luca film incelememizi buradan okuyabilirsiniz.

Spencer

2021 filmleri

Yönetmen koltuğunda daha önce de pek çok biyografi filminde gördüğümüz Pablo Larraine’in olduğu Spencer bu senenin en iddialı yapımlarından biriydi. Ayrıca Kristen Stewart’ı böyle güçlü bir rolde görmek de hepimizi heyecanlandırdı.

Spencer film incelememize buradan ulaşabilirsiniz.

Dün Gece Soho’da (Last Night in Soho)

2021 filmleri

Last Night In Soho, bu sene sinema ve özellikle gerilimseverlerin merakla beklediği filmlerden biriydi. Yönetmenliğini Edgar Wright’ın yaptığı film izleyicilerden tam not almayı başardı. Aynı zamanda Anya Taylor-Joy da gönlümüzü fethetti.

Dün Gece Soho’da film incelememizi buradan okuyabilirsiniz.

Fransız Postası (The French Dispatch)

2021 filmleri

Pastel tonların ve sıradışı masalların yönetmeni Wes Anderson’ın yeni filmi Fransız Postası her ne kadar sinema gündeminin arasında biraz kaynamış olsa da 2021 filmleri arasında en başarılı olanlardan biriydi. Ayrıca muhteşem kadrosuyla da beyazperdede göz doldurdu.

Son Düello ( The Last Duel)

2021 filmleri listesinde en çok hakkı yenen film ödülü Son Düello’ya gidiyor. Ridley Scott’ın bu muhteşem filmi yanlış vizyon tarihi ve eksik reklam ile maalesef gişede gümbürtüye gitti. Ancak siz yine de izleyin, izlettirin!

Yeşil Şövalye (Green Knight)

2021 filmleri

Kral Arthur hikayelerinden “Sir Gwain and The Green Knight” adlı eserden sinemaya uyarlanan Yeşil Şövalye bu sene sinemada izlediğimiz en kaliteli yapımlardan biri oldu. Konusu ve prodüksiyonu ile sağlam bir uyarlama demeyi başarttı.

Yeşil Şövalye film incelememizi buradan okuyabilirsiniz.

Dünyanın En Kötü İnsanı (The Worst Person in the World)

Joachim Trier’in 2006’da Reprise (Tekrar) başlayan, 2011’de Oslo 31 August ile devam eden üçlemesinin son halkası The Worst Person in The World (Dünyanın En Kötü İnsanı) nordik bir romantik komedi. Her ne kadar ülkemizde sessiz sedası ve az salonda vizyona girse de 2021’in etkileyici filmlerinden biriydi.

Baba ( The Father)

Baba aslında 2020 filmi. Oscar’daki başarısından sonra kendisini sinemada izleme şansını da elde ettik. Kesinlikle 2021’de sinemada izlediğimiz en etkileyici ve başarılı filmlerden biriydi.

Baba film incelememize buradan ulaşabilirsiniz.

Son Söz! – 2021 Filmleri

2021 yılının son günlerinde Matrix-Ressurection çıkacak. Ben bu listeyi hazırlarken henüz kendisi vizyona girmedi. Ancak bu filminde 2021’in en iyi filmlerinden biri olacağını düşünüyorum. Bu liste dijital platformlarda yayınlanan filmleri kapsamamaktadır.

Okur, yazar, izler