free-guy

FREE GUY – Gerçek Kahraman Film İncelemesi

Free Guy Türkçe ismiyle Gerçek Kahraman, gerek oyuncu kadrosu gerek bilgisayar oyununu konu edinmesiyle dikkatleri epey üzerine çekmişti. Peki Ryan Reynolds, Taika Waititi, Joe Kerry, Jodie Corner gibi isimleri kadrosunda bulunduran film beklentileri karşılayabildi mi? Gelin beraber inceleyelim.

*Spoiler*

Oyunlardaki Figüranlara Hiç Dikkat Etmiş Miydiniz? – Free Guy

free-guy-release-date

Baş kahramanımız Guy (Ryan Reynolds), her günü bir ayrı kaos olan Free City’de yaşamaktadır. Bir bankada veznedar olarak çalışan, her gün sütlü, iki şekerli kahve içen, mavi gömlekten asla şaşmayan bir adam. Guy’ın yaşadığı bu şehirde bir de güneş gözlüklüler var. Onlar havalı, kanunların işlemediği, her şeyin en iyisini alan insanlar. Onlara ulaşmak, onlar gibi olmak ise imkansız bir hayal. Ama zaten Free City halkının da öyle bir niyeti pek yok gibi. Bir gün iş çıkışı Guy, arkadaşıyla yürürken güneş gözlüklü bir kadının konuşmalarına tanık olur. Bu kadın tam da onun yıllardır hayalini kurduğu kişidir. Peşinden koşsa da yakalayamaz.

Ertesi gün kahve dükkanında sütlü, iki şekerli kahve değil de Cappuccino içmek istediğinde herkesin şaşkınlık dolu tepkisiyle karşılaşır. Bu tepki karşısında geri adım atsa da Guy bir şeylerin ters gittiğinin farkına varmıştır. Üstelik gözlüklü kadına da ulaşması gerekiyor. Rutin banka soygunlarından birinde aşık olduğu kadını dışarıda görür. Gözünü karartır ve güneş gözlüklülerden birinin gözlüğünü ele geçirir. İşler burada biraz karışıyor. Çünkü gözlüğün verdiği yetenekler ve sunduğu dünya Guy için hayal gücünün ötesinde.

Free-Guy-Trailer-Ryan-Reynolds-1

Bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışırken güneş gözlüklü kadın Millie ile yolları bir daha kesişir. Millie ondan bir videoyu ele geçirmek için yardım ister. Bu video aslında Millie ve arkadaşı Keys’in yazdığı ama Antwan(Taika Waititi) tarafından çalınarak gizlenen yapay zeka kodunu içermektedir. Fikir hırsızı Antwan bu kod sayesinde geliştirdiği oyundan kazandığı milyon dolarlardan kolayca vazgeçmeye hiç niyetli değildir. Bu macerada Guy, aslında bir oyunda figüran olduğunu öğrenecek, aşkı ve gerçek kahraman olmayı tadacaktır.

Beklentileri Fazlasıyla Karşılayan Bir Yapım!

2020_03_31_freeguy_tlrd_td-tl_ov_prores_17

Free Guy, özgün senaryosu ve hiç düşmeyen temposuyla beklentileri gayet karşılayan bir film olmuş. İzlerken biraz bile sıkılmadım ve inanılmaz keyif aldım. Captain America(Chris Evans’ı filmde görmek çok hoş oldu), Star Wars ve Hulk gibi popüler kültür göndermeleri ise çok eğlenceliydi. Bu göndermelerin yanı sıra yüksek tempoya yakışan enerjik soundtrackler ise tam yerindeydi. Ryan Reynolds komediye çok yakışan bir isim, şaşırtmıyor ve çok başarılı bir oyunculuk sergiliyor. Benim daha çok şaşırdığım ise Taiki Waititi’ydi. Bence filme inanılmaz bir dinamik katmıştı. Oyun camiasına ve gamerhead arkadaşlara yapılan ufak göndermeler ve Ninja gibi isimleri görmek de güzeldi.

Aşk yok mu? Derseniz o da var filmimizde. Hem de aşkın en değişik hali. Kodlarla yazılmış bir aşk mektubu çıkıyor karşımıza. En başta bahtsız aşık kodlamasıyla Keys tarafından Millie’ye adeta bir aşk mektubu olarak yazılan Guy, Millie ile yani hayatının aşkıyla karşılaştığında tek başına ilerleyen bir yapay zeka haline dönüşüyor. Ne hoş değil mi?

Free Guy, hiç düşmeyen temposu ve tatlı senaryosuyla izlerken hiç sıkılmayacağınız bir film. Hafta sonu sinemada ne izlesek diye düşünüyorsanız, tavsiye ederim.

Okur, yazar, izler