Japonya’da Karşılaşabileceğiniz 5 Yabancı İnsan Tipi

Japonya dünyanın dört bir yanından insanları çekiyor. Bazıları çalışmak için bazıları da oyun için geliyor. Bazıları ise, düşük suç seviyesi, lezzetli yemekleri ve yüksek yaşam kalitesi sayesinde, yerleşmek için Japonya’yı tercih ediyor.

Kısa süreliğine Japonya’daysanız anlatacağımız kişilerle karşılaşmayabilirsiniz fakat iş için ya da bir süre kalmak için bulunuyorsanız bunlardan biriyle karşılaşacağınız kesin. Rocketnews24 sitesi bu insan tiplerini sizler için derlemiş.

İşte biraz da eğlenceli bir anlatımla Japonya’da karşılaşabileceğiniz 5 farklı insan tipi:

kawaii

Şeker Dükkanındaki Çocuk

Eğer ilk kez Japonya’ya gelmişseniz biraz heyecanlanmanız olağan. Bir kısım ziyaretçi, yıllardır hayalini kurduğu ülkeyi gezer, daha önce okuduklarını deneyimler. Bazıları ise şeker görmüş çocuk gibi oluverir; “Aman Tanrım, köşedeki bir satış makinesi mi? Dur bir dakika, adamın biri iç çamaşırı mı dağıtıyor yoksa? Çabuk şu pirinç topunu ısırırken bir resmimi çek. Karaokeye gitmeliyiz ve bir de maid cafeye! İçebileceğim kadar içebilir miyim? Ne kadar istersem o kadar mı? Japonya seni seviyorum!” der.

plastic-pro1

Plastik Sensei

Yüzlerce kitap ve manga okumanın ve yıllardır animeler izlemenin bir sonucu olarak Japonya’yı çok iyi tanıdığını ve Japon insanları hakkında yeterince bilgi sahibi olduğunu düşünür. Gel gelelim durum hiç de sandığı gibi değildir, gider sezia oturuşuyla oturur ama yerliler bundan nefret ederler. Ya da İngilizce kelimeleri aksanlı söyleyeceklerini bekler ama adamlar ana dilleri gibi konuşur. Özetle Plastik sensei gurubuna girenler Japonya’da bir Japon’dan daha fazla Japon gibi davranırlar ve bundan da rahatsızlık duymazlar.

azaa

Nefretikus Japonikus

Bir diğer grup ise her şeyden nefret ederler, neden evlerine dönmediklerini merak edersiniz. Bu okullu kızlar neden sürekli “kawaii” diyorlardan, bu adamlar soru sorulduğunda neden canları yanıyormuşçasına dişlerini sıkıyor’a kadar her şeyden şikayet ederler. Burada bahsettiğimiz, mecburen kalmak zorunda olup sıla hasreti çekenler değil, istediğinde çekip gidebilecekken, hem şikayet edip hem de gitmek bilmeyenler.

fanus

Fanusta Yaşayanlar

10 yılı aşkın süredir Japonya’da oturur, her gün Japonlarla çalışır, senede bir kez memleketine gider. Ama en fazla 3 kelime Japonca konuşabilir ve daha fazlasını öğrenmek için de bir istek duymaz. Kendi kültürlerini yansıtan yerlerde yemek yerler ve gezerler. Aslında Japonya’da yaşamaktan mutludurlar fakat bir an önce evlerine dönmek isterler.

secret-ninja

Gizli Ninja

Japonya’da karşılaşma olasılığınızın yüksek olduğu karakterlere sıra geldi. Bunlar tam anlamıyla Plastik Sensei karakterlerinin tersi kişiliklerdir. Yerli bir Japon gibidir, onlarla birlikte sosyalleşmiştir. Gramerinde kusurlar olabilir, haritaya bakmadan her bir yeri ezbere bilemez ya da akıllı telefonuna bakmadan Meiji Era’da hangi yılda olduğunu söyleyemez ama zaten yerlilerin çoğu da bunları kusursuz yapmaz.