2016 Kış Sezonunun En İyi 5 Animesi

2016 kış anime sezonunun bitmesiyle IGN bu animelerden en iyi 5 tanesini seçti. Eğer kaçırdıysanız bir şans vermek isteyebilirsiniz.

Sezonları kışın biten animeler listeye alınmıştır.

Erased

Erased karanlık konuları incelikle işleyen bir anime. Çocuk istismarını rahatsız edici ve ciddi biçimde ele alan anime gizemli bir cinayetle birleşince iyice tükenmiş hissettirse de çocukluk zamanını ele alış biçimiyle yenileniyorsunuz.Geçmişe gitme yeteneği olan kahraman Sotorunun, çocukluk anılarına bir yetişkin bilinciyle dönmesi mükemmel işlenmiş. Erased baştan sona anlamlı ve fantastik.

 

Showa Genroku Rakugo Shinju

https://www.youtube.com/watch?v=rMWOuwFpF-g

Mükemmel bir aşk üçgeni. Karmaşık karakterler.Japon tarihine ve kültürüne ışık tutan animenin hikayesinde, Kikuhiko ve Hatsutaro adındaki komedi öykü anlatıcılarının Japonya’daki Showa Era’da isimlerini duyurmak için verdikleri mücadele anlatılıyor.İki karakter arasındaki dostluk ve rekabet izlenmeye değer.

Mr. Osomatsu

1960’ların komedisinin en iyi şekilde dönüştürülmüş hali. Aynı evde yaşayan altızların, farklı karakterlerinin çatışması sonucu hiç bitmeyen bir komedi ortaya çıkıyor.Eğlendirici, garip ve sıradan zamanlarda ortaya çıkan hem şaka hem gerçek anları yakalayabilen bir anime.

 

Haikyu 2. Sezon

https://www.youtube.com/watch?v=Ds6eFqddzvo

Haikyu 2. sezonun 1. sezonunda Karasuno High Volleyball Club’ın kurulması işlenmişti 2 sezonda da daha çok birkaç karaktere odaklanışmış ve bu karakterlerin takımın büyümesi için içlerindeki gücü keşfetmeleri anlatılmış.Sezonda karakterlerin derinlemesine ele alınması, muhteşem bir komedi ve takım üyelerinin birbirlerine olan destekleri ön plana çıkıyor.

 

Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans

https://www.youtube.com/watch?v=8L1nRYc3tC4

Kimse savaş alanında Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans vahşetinden kurtulamaz. Anime evrenin karanlık tarafını işliyor ve çocuk işçilerin askerlere dönüşmesini anlatıyor.anime ayrıca politikanın sadece siyah ve beyazın ötesinde olduğunu anlatması açısından da mükemmel bir iş çıkarmış. Gundamlar da zirvede bir aksiyon yaşatıyor.