2018 KORKU FİLMLERİ İçinden EN İYİ 5 Tanesi

Geçtiğimiz yıllarda korku filmleri oldukça revaçtaydı. 2018 yılı da korku filmleri için başarılı projelere imza atıldığı bir sene oldu.

Netflix’teki projeleri de hesaba katarsak 2018’in en korkunç 5 korku filmini sıralamak biraz zor olsa da içlerinden en korkunçları olduğu düşünülen 5 korku filmini Cinemablend derlemiş. Biz de sizlere sunuyoruz.

2018 KORKU FİLMLERİ
2018 KORKU FİLMLERİ – Halloween

5 – Halloween (Cadılar Bayramı)

40 yıllık bir aradan sonra devam filmi çekilmiş orijinal bir konsept. Bu öyle bir filmdi ki benzeri diğer tüm Cadılar Bayramı filmlerini ardında bıraktı. Yönetmen David Gordon Green bu konseptteki film hayranlarına adeta bir hediye verdi. Çok fazla korkutan ve bir o kadar da güldürebilen sahneler vardı ancak bu filmin listeye girmesinin asıl sebebi Judy Greer’in akıl almaz sahnesi. (Eğer filmi izlediyseniz bu sahneyi biliyorsunuzdur.)


2018 KORKU FİLMLERİ
2018 KORKU FİLMLERİ – ANNIHILATION

4- Annihilation (Yok Oluş)

2018 yılı korku filmleri bazı heyecan verici özellikleri gerçekçi hikaye anlatımıyla derlemişti. Bilim-Kurgu ve korkunun birleşimi olan bu film seyirciyi yakaladı. Hikaye bir grup asker ve bilim adamının “The Shimmer” isminde bir evrene geçişini anlatıyor. Nelerle karşılaştıkları, bu karşılaştıklarının onları nasıl etkilediği ve yaşadıkları zorluklar akıllara kazınmıştı.


3- Hereditary (Ayin)

Bu filmin hikayesi sonu bağlana kadar her bir adımını ve her bir detayını sorguladığınız hikayelerin cinsinden. Bir kere olayları mantık çerçevesine oturttuğunuzda macera daha net hale geliyor. İşler böyle olunca da gizemleri çözmek için tekrar izlemek istiyorsunuz.


2- Upgrade

Upgrade filmini daha çok kişi izlemeli. Nostalji korku filmi seyircilerine hitap eden bir film olan Upgrade, 1987 yıllarının havasını verse de 2018 yılının en iyi korku filmlerinden biriydi. Deney sonucu ortaya çıkan bir cihazla tek kişilik bir ordu haline gelen bir adamın intikam duygusuyla sokakları temizlemesini konu alıyor.


1- A Quiet Place (Sessiz Bir Yer)

Birçok nedenden ötürü 2018 bu film 2018 yılında izlediğimiz diğer korku filmlerinin arasından sıyrılıyor. John Krasinki tarafından ilk kez duyurulduğunda korku filmi severler çok heyecanlanmıştı. Emily Blunt’ın muhteşem performansı göz kamaştırıyordu. Bu öyle bir filmdi ki Best Picture ödülü adaylığını alabileceğini düşünüyoruz. Kendisini tekrar tekrar izletebilecek bir korku filmi olduğu düşünüldüğü için 2018 yılı korku filmleri listesinin en başında yerini alıyor.