2016-2017 Sezonu Başladı İşte Eylül Ayında Ekrana Gelen Diziler

Eylül ayıyla 2016-2017 sezonu başladı ve bu ayda yeni sezonuna başlayan dizilerden bir rehber oluşturmayı düşündüm. İşte karşınızda Eylül ayının öne çıkan dizileri:

Agents of S.H.I.E.L.D. 4. Sezon

1

S.H.I.E.L.D (strategic homeland intervention enforcement and logistics division) adındaki gizli teşkilatın doğaüstü olayları incelemesi ve kontrol altına almak istemesini konu edinen Marvel yapımı dizi. İlk başlarda hayal kırıklğına da uğratsa son sezonla inanılmaz bir ivme yakaladı ve izlenmesi gereken bir dizi haline geldi. Hele ki 4. Sezonda ghost rider’ın ortaya çıkması gibi bizi bekleyen sürprizler de var. 4. Sezon bu hafta bizlerle buluştu.

American Horror Story 6. Sezon

2

Her sezonu bambaşka her sezonu ayrı bir film tadında. Mini dizi tarzında her sezon farklı hikayeleri konu edinen gerilim dizisi. Oyuncu kadrosu çok zengin olan dizinin 5. Sezonunda başrolünde Lady Gaga oynamıştır. Dizinin 6. Sezonu geçtiğimiz hafta başladı. Dizi bu sezon Kuzey Karolina’daki bir evde gerçekleşen paranormal olayları anlatacak. Sezonun adı ise “Roanoke” olarak seçildi.

Mr. Robot 2. Sezon

3

Kısa sürede büyük bir ilgi toplayan amerikan yapımı suç, dram dizisi. 2016 Emmy Ödülleri’nde en iyi erkek oyuncu ödülünü kapan Rami Malek’in canlandırdığı Elliot karakteri anti-sosyal bir hackerdır. Elliot insanlarla iletişim kurmakta zorlanmış ve insanları tanımanın en kolay yolunun onları hacklemek olduğunu düşünmüştür. Hackerlık yeteneği artık üst seviyelere gelmiş olan Elliot’un yer altı hacker grubu Mr. Robot ile tanışması kaçınılmaz olmuştur. 2. Sezonun sonuna yaklaşmış olan dizinin gelecek hafta sezon finali yapılacak ama hikayeyi sevdiyseniz üzülmeyin dizi 3. Sezon onayını kaptı.

Gotham 3. Sezon

4

DC Entertainment, Primrose Hill Productions ve Warner Bros. Televizyon şirketleri tarafından yaratılan ve Fox’ta yayınlanan aksiyon, suç, dram dizisi. Hikaye Batman yani gerçek adıyla Bruce Wayne’in çocukluk döneminde geçer. Bruce’un anne babasının öldürülmesini de içeren hikaye Bruce’un hayatından daha çok gotham şehrinde yaşanan suçları anlatır. Ana hikaye detektif James Gordon etrafında şekillenen dizide birçok Batman düşmanının da küçüklük halleri yer almaktadır. Dizinin 3. Sezonu geçen hafta başladı.

Lucifer 2. Sezon

5

Dc Entertainment’in Gotham’dan sonra çıkarttığı bir diğer süper kahraman dizisi. Lucifer cehennem kralıdır. Artık yaptığı işten sıkılan Lucifer tahtı terkedip dünyaya iner. Dünyada bir gece kulübü işletmeye başlar ve aynı zamanda Los Angelas’taki suçluları yakalamaya çalışır. Çizgi romanda sarışın bir şeytan olan Lucifer dizide çizgi romanların aksine esmer siyah saçlı birine dönüşmüştü ve garip bir şekilde göze batmayıp çabuk benimsenmişti. Gotham’dan daha olumlu eleştiriler alan Lucifer’in 2. Sezonu bu hafta başladı.

Fear The Walking Dead 2. Sezon 2/2

6

AMC’nin Sevilen dizisi The Walking Dead’in spin-off’u olarak çıkan ve TWD’deki zombi istilasının başlangıcını anlatan gerilim dizisi. TWD’de Rick zombi istilası sırasında komadaydı ve dizi Rick’in komadan çıkmasıyla başlamıştı. Ve Rick komadan çıktığında zombi istilası çoktan gerçekleşmişti ve istilanın nasıl gerçekleştiğini görememiştik. Fear TWD tam olarak Rick’in komada olduğu zamanları anlatarak bizi meraktan kurtarmayı hedefleyen bir dizi. Fear TWD de TWD gibi sezonu ikiye bölen dizilerden dizinin 2. Sezonunun ikinci kısmı geçen ay başladı ve hala devam etmekte.

Crisis in Six Scenes (Yeni Dizi)

7

Usta aktör Woody Allen’ın yazdığı yönettiği ve başrolünü oynayacağı Amazon kanalının yeni komedi dizisi. Dizinin kadrosunda Woody dışında, Miley Cyrus, Elaine May, John Magaro Rachel Brosnahan, Becky Ann Baker, Michael Rapaport, Margaret Ladd, Joy Behar, Rebecca Schull gibi isimler de yer alıyor. 1960 yılında geçecek olan dizi, mini dizi şeklide olup tek sezondan oluşacak ve ilk bölümü 30 Eylül’de yayınlanacak.

Dizi, orta gelirli bir amerikan ailesinin evine gelen bir konukla gelişen olayları anlatacak.

 

The Big Bang Theory 10. Sezon

8

Sitcom komedi türünde devam eden baş yapıtlardan biri olan TBBT’nin 10. Sezonu bu hafta başladı. Geek ve Nerdleri konu alan sitcom dizi 5 ana karakterin etrafında şekilleniyor. Aynı evde yaşayan Leonard ve Sheldon’ın eğlenceli tartışmaları ve yaşadıkları olaylara Penny’in normal bir insan -geek veya nerd olmayan- gözüyle yaklaşması birbirinden eğlenceli olaylar silsilesine neden oluyor. Eğer şimdiye kadar bu diziye bakmadıysanız izlemenizde fayda var. 20 dakikalık kısa bölümleriyle ve ince esprileriyle sıkılmayacağınızı garanti ederim.

South Park 20. Sezon

9

En cesur televizyon dizisi South Park, geçtiğimiz hafta 20. Sezonuna başladı. Ve 23. Sezona kadar da uzatıldığı duyurulan South Park’ın yine bizi uzun bir süre daha kahkahaya boğacağı kesin. 17. Sezondan beri her sezonu 10 bölümden oluşan South Park’ın bu sezonu da 10 bölümden oluşacak. Eğer ki South Park’ı sadece anımsıyor ve izlememişseniz biraz bahsedeyim, South Park 1997’de Trey Parker ve Matt Stone tarafından üretilen -ilk başlarda bilgisayar programlarıyla değilde çizimleri tamamen elleriyle yapıyorlarmış.- absürtlük ve ince göndermeleriyle alışılagelmiş komedi animasyon dizisi. Konusu ise bir grup gelişme çağındaki çocuğun başına gelen olağanüstü ve komik olayların karşısında yetişkinlerden daha özveriyle ve cesaretle durup kimin çocuk olduğunu bize sorgulatmalarını anlatır.

Oyun dünyasından son gelişmeleri yazıyorum