2019 Bahar Sezonunda Gelecek Animelerden Heyecanlandıklarımız

2019 bahar sezonu animeleri yaklaşırken, bu serilerden beklentiler büyük olabilir. İşte yeni sezonları ile gelen yapımlar ve yeni başlayacak animeler içinden heyecanlandıklarımız.

 

One-Punch Man, Sezon 2

Belki de bu sezonun en çok beklenen animesi One-Punch Man olsa gerek. İlk sezonunu izleyenler için söyleyecek pek bir şey yok zaten, fakat şayet izlemediyseniz, bu shounen animeler ve super kahramanlarla dalga geçen animeyi izleyip 2. Sezona acilen yetişmelisiniz. İlk sezonu 4 yıl önce yayınlanan One-Punch Man, tüm rakiplerini sadece bir yumrukla alt edebilen bir süper kahramanı konu alıyor. Endişelenmemize neden olabilecek tek konu animenin stüdyosunun artık Madhouse olmaması. Görevi devralan JC Staff her ne kadar aksiyon animeleri konusunda otorite sayılamazsa da Shokugeki no Souma gibi animeler elinden çıktığı düşünülürse ve fragmana bakılırsa umudumuzu kaybetmemize neden olacak bir şey yok.

Kenja no Mago (Philosopher’s Grandson)

Yeni sezonda yine bir isekai animesiyle daha karşı karşıyayız. Bu arkadaş da tıpkı Subaru gibi, Kazuma gibi kendi dünyasında ölüyor ve başka bir dünyada tekrar hayata gözlerini açıyor. Merlin Wolford tarafından evlatlık alınan çocuğa, büyük babası Merlin, Shin adını veriyor. Merlin‘in hocalığı altında güçlü bir büyücü olan Shin, insan ilişkileri konusunda ise tam biz kazma olup çıkıyor. KonoSuba performansı beklemek doğru mu bilemiyoruz fakat takip etmeye değer olduğunu düşünüyoruz.

Fruits Basket (2019)

2001 yapımı Fruits Basket‘in tekrar yapımı olan anime, özellikle esas animeyi daha önce izlemeyenler için iyi bir fırsat. Animenin konusuna gelince, Tooru Honda annesini kaybetmiştir ve bundan sonra büyük babasıyla yaşamaya başlayacaktır. Fakat büyükbabası evini yeniletmektedir ve Tooru kısa bir süreliğinde bir arkadaşında kalacağını söyleyerek büyükbabasının da yanından ayrılır ve gizlice tek başına ormanda bir çadırda yaşamaya başlar. Fakat bir gün geri döndüğünde çadırının heyelan altında kaldığını görür. Kadere bakın ki çadırını kurduğu arazi de Souma ailesine aittir ve bu aile Tooru‘ya yanlarında kalabileceğini söylerler. Yalnız Souma ailesinin bir sırrı vardır. Aile bireyleri ne zaman karşı cinsten birine sarılsalar Çin takvimindeki hayvanlardan birine dönüşmektedirler.

Kimetsu no Yaiba (Blade of Demon Destruction)

Eski zamanlardan beri ormanlarda insan yiyen şeytanlar olduğu söylenir. Bu nedenle kasaba halkı gece dışarı çıkmaktan imtina ederler. Ayrıca yine bir efsaneye göre bir şeytan avcısı da gece bu şeytanları avlamaktadır. Fakat genç Tanjirou için bir bu efsaneler onun trajik gerçeği olacaktır. Babası öldüğünden beri Tanjirou ailesine bakmayı kendisine göre görev bellemiştir. Zor fakat yine de mutlu bir hayat yaşarken, Tanjirou‘nun bir gün ailesinde kız kardeşi dışında herkes katledilir, o da ne yazık ki şeytana dönüşmüştür. Fakat garip olan, kardeşinin hala insan duygu ve düşüncesi emarelerine sahip olduğudur. Böylece Tanjirou‘nun şeytanlarla savaşma ve kardeşini tekrar insana dönüştürme yolundaki macerası başlar.

Isekai Quartet

Sevdiğiniz bütün Isekai anime karakterlerinin birbirlerinin dünyasını ziyaret ettiğini düşünün. Overlord‘dan Re:Zero‘ya, KonoSuba‘dan Youjo Senki‘ye, hem de yan karakterleriyle beraber. Ortaya nasıl bir şey çıkacağını merakla bekliyoruz. Zaten fanları Kazuma ile Subaru‘yu bolca bir araya getiriyorlardı. Bakalım animede bizleri neler bekliyor.

Carole & Tuesday

Bu anime, delicesine müzisyen olmak için çalışan iki kızı konu alıyor. İkisi de kendi başlarına çabalarken tanışmalarıyla beraber, birlikte hayallerinin peşine düşüyorlar. Ayrıca ikisi de Mars’ta kurulmuş bir şehirde yaşıyorlar. Yani işin içinde bir miktar bilim kurgu da var. Alışılagelmiş aksiyon ve korkulu bilim kurgu temalarının aksine barışçıl bir ortamda geçmesi bile animeyi farklı kılıyor. Bunun dışında animeyi yapan stüdyo aynı zamanda My Hero Academia ve Mob Psycho 100‘ü yapan Bones olduğu için iyi animasyonlara sahip olacağına şüphe yok.

Bokutachi wa Benkyou ga Dekinai (We Never Learn)

We Never Learn‘de kahramanımız Nariyuki Yuiga‘nın amacı tüm masraflarının karşılandığı bir bursla üniversiteye girmek ve kendi ayakları üstünde durmaktır. Önceleri vasat bir öğrenci olsa da hırs yaparak başarılı olur ve istediği bursa sonunda aday gösterilir. Fakat bursu alabilmesi için en büyük rakipleri olan Fumino Furuhashi ve Rizu Ogata‘ya ders vermesi gerekmektedir. Fumino edebiyat konusunda bir dahidir fakat matematiği kötüdür. Rizu ise matematikte çok başarılıdır fakat edebiyatta vasatın altındadır. İşin kötüsü iki kız da kötü oldukları derslerde kariyer yapmak istemektedir. Formüle bir de 3. kız katılır. Uraka Takemoto da çok iyi bir yüzücü olmasına rağmen akademik olarak bir hayal kırıklığıdır. Ve sıkı durun; bu kızların hepsi kahramanımız Nariyuki‘ye karşı bir şeyler hissetmektedirler. Ne büyük bir süpriz. Nisekoi (Fake Love) sevenlerin benzer bir deneyim edineceğini düşündüğümüz We Never Learn‘e, Komedi-Harem düşkünlerinin göz atmasını öneriyoruz.

Sarazanmai

Üç arkadaş bir gün şehirlerinin koruyucusu olan bir kappanın heykelini kırdıkları için kendileri de birer kappaya dönüşürler. (Kappa: Japon mitine göre insansı kaplumbağa-ördek karışımı bir yaratık.) Geri insan hallerine dönebilmek için zombi kappalarla savaşmaları gerekmektedir fakat bu zombileri ancak birlikte alt edebilirler. Bu nedenle bir takım olmayı öğrenmek zorundadırlar aksi takdirde hep birer kappa olarak kalacaklardır. Bu yılın en absürt animesi gibi görünen Sarazanmai‘nin arkasında ise güçlü bir stüdyo olan MAPPA var. Bu da onu göz atılmaya değer kılıyor.

Bungou Stray Dogs, 3. Sezon

Ünlü yazarları, süper güçlere sahip kişiler olarak yeniden ele alan Bungou Stray Dogs‘un 3. sezonu da bu baharda gelen animelerden. Önceki sezonları izleyenlere söyleyecek pek bir şey yok fakat henüz izlemeyenler için kısaca özetlememiz gerekirse; üyelerini özel güçleri olan kişilerin oluşturduğu Silahlı Detektif Ajansı, güvenlik güçlerinin yetersiz kaldığı olaylarda desteğini sunan gizli bir oluşumdur. Ayrıca bu oluşum sürekli olarak kendini Liman Mafyası’yla mücadele içinde bulur çünkü Liman Mafyası’nın da üyelerinin çoğunu özel güçleri olan insanlar oluşturmaktadır. İlgi çekici olan ise tüm bu özel güçlülerin gerçek Japon yazar ve şairler olması, güçlerinin de eserleriyle ilişkili olmasıdır. Yine Bones stüdyosunun elinden çıkan bu anime eğer ilginizi çektiyse hemen önceki sezonları izleyerek bu sezonuna yetişmenizde fayda var.

Bonus: Nande Koko ni Sensei ga!? (Why the hell are you here, Teacher!?)

Ecchiciler, sizleri de unutmadık. Bu sezounun merakla beklenen ecchilerinden Nande Koko ni Sensei ga!? 17 yaşındaki Ichirou Satou‘yu merkezine alıyor. Ichirou kendisini sürekli öğretmeni Kana Kojima ile absürt ve müstehcen durumlarda buluyor. Eğer romantik komedi tarzında ilerleyecek bu anime ilginizi çektiyse bir göz atın diyoruz ve listemizi burada noktalıyoruz.

 

Dışında çıtır çıtır sosyallik çikolatası, içi yumuşacık geek kreması.