Drifters – Anime İnceleme

İyi veya kötü olarak siyah ve beyaz gibi keskin çizgilerle ayrılan kahramanlar yerine, gri kahramanları daha çok seviyorum. Yani iyilik uğruna, inandıkları uğruna kötülük yapmaktan çekinmeyen, kötülüğü kötülükle yenen karakterlerden bahsediyorum. Drifters, dünyasında oluşturduğu savaşa gerçekçi bir şekilde bakıyor ve bu tarz gri karakterler tonla mevcut. Savaşın trajik yüzünü görmek isteyen seyirciler için müthiş bir seri.

Drifters fantastik bir kurguya sahip. Bilinen gerçek dünyanın tarihine yön vermiş efsanevi kişiler, ölmelerine yakın bizim dünyamızda yok olup, sırat köprüsünün koridor şeklinde olan versiyonunda ortaya çıkıyorlar. Koridorda bu efsanevi kişileri mülakata sokan birisi var. Bu kişinin kim olduğunu bilmiyoruz. Satrançta beyaz taşları yöneten kişi diyeyim. Vezir, at, kale yerine de Drifter denilen bu tarihi kişileri seçiyor. Seçilen Drifters adlı grup fantastik bir diyar olan Orte’ye gönderiliyor. Bizim dünyamızda olduğu gibi de Orte’nin tarihini şekillendiriyorlar.

Drifters adlı grubun içinde Roma tarihinden tutun da Japon tarihine kadar bir çok efsanevi savaş kahramanını, lideri, komutanı görebiliriz. Animede geçen isimlerin çoğu tarihi karakter olduğu için de bol bol arama motorlarında bu kişileri araştırırken bulacaksınız kendinizi. Özellikle ilk bölümler, animeyi izlemekten çok vikipedi gibi sayfalarda gezinirken buldum kendimi. Animenin yapımcılarından biri Hellsing’i yapan Shounen Gahousha olduğu için “acaba tarihi bir Türk karakteri de görür müyüz” sorusu akıllarda yer etti. İlk sezon için bir Türk karakter göremesek de diğer sezonlarda neler olur bilemiyorum.

Drifters animesinin cezbedici bir diğer tarafıysa; savaşlarda sadece fizik gücü değil fikir gücünün ve bürokrasinin de çok önemli olması. Hatta taktik kurmanın, saf güçten çok daha verimli olduğunu bir çok sahnede hissediyoruz.

Son zamanlarda çıkan bir çok seri genel kitleye hitap ediyordu. Drifters animesiyse içinde bulunan sahnelerle (vahşet, cinsellik gibi) çok abartı olmasa da +16‘lık bir anime. Özellikle bir kaç bölüm, ezilen tarafa yapılan işkenceler, küçümsemeler çok vurucu verilmiş.

Animenin özlediğimiz Hellsing tadında çizimleri var. Savaş sahneleri, karakter tasarımları farklı ve görsel olarak güzel yapılmış. Çizimlerinden bile sert bir anime olduğunu hissettiriyor. Müzikleri için ayrı bir paragraf açmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Ortalama üssü, bahsetmeye değer gördüğüm tek kısım opening (açılış) kısmı, hem izlemesi hem de dinlemesi gayet güzel.

Drifters, kesinlikle anime severlerin kaçırmaması gereken bir seri. Animenin ilk sezonu geride bir çok soru işaretiyle bitti. İkinci sezon geldiğinde, Drifters’ın çizgisini bozmadan soru işaretlerini cevaplayarak ilerlemesi ümidini taşıyorum. İyi seyirler.
Drifters

Bölüm Sayısı: 12
Tür: Aksiyon, Savaş, Fantastik
Mangaka: Kouta Hirano
Anime Yönetmeni: Kenichi Suzuki
Gösterim Tarihi: 7 Ekim 2016
Editör Puanı: 8.4/10

-Omae wa mou shindeiru. -Nani?