2021 Mart ayında hangi oyunlar

2021 Mart Ayında Hangi Oyunlar Çıkacak ?

Merhaba Fanzade okurları, ben Batuhan . Bu yazımız da 2021 Mart ayında çıkacak oyunlara gelin beraber bakalım. “2021 Mart ayında hangi oyunlar” var derseniz? Maquette, Foregone ve daha bir sürü oyunlar bu listede.

Pixeljunk Raiders

Resme tıklayarak Oyun Trailer’ına gidebilirsiniz

İlk oyunumuz ülkemizde çoğu oyuncu tarafından oynanamayacak bir oyun. Pixeljunk Raiders 1 Mart’ta Stadia’da çıkış yapacak. Stadia ilk özel oyunlarından olan bu oyuna gelin kısa bir bakış atalım.

Pixeljunk Raiders hikayesi : Muhafızlar olarak görevimiz canavarların istila ettiği Tantal gezegenini kurtarmak.

Benim videoda gördüklerime göre gezegen olarak Mars’a çok benzeyen bir yerde basit dizayn edilmiş canavarlarla savaşacağız. (Gezegenin tasarımı da çok iç açıcı durmuyor).

Emin olmak için videoyu birkaç kere izledim. Artık eminim, bu oyunun yakın dövüşü kötü. Zaten videoda hepi topu 2 tane farklı silah türü görünüyor. Bir tanesi zaten klasik olan kılıç ve kalkan, diğeri de ağır bir silah olan sopa. Yaptığınız oyununuzda çok ciddi bir hikayeniz yoksa, asıl amacınız da yakın dövüşle yaratık kesmekse, bu kadar az çeşitlilik olmaz. Tabi ki videoda hepsini de göstermek istememiş olabilirler. Fakat videoda 30 saniye falan aynı yaratığın farklı boyutları kesiliyor. Yani kısacası bu oyunun çıkmasını bekleyin. Zaten ülkemize ne zaman gelir Allah bilir. Ama Stadia oyun olarak iyi bir başlangıç yapmıyor gibi.

Foregone

Resme tıklayarak Oyun Trailer’ına gidebilirsiniz

Kendisini 2D platform olarak tanıtan bu oyun bana aşırı Dead Cells çakması gibi geldi. İlk çıkışını 27 Şubat’ta yapmış olan oyun Epic’te şuan listelenmiş durumda. 2 Mart’ta da Steam’de çıkış yapacak.

Bolca Dead Cells’ten esinlenmiş bu oyun, izlediğime göre çoğu konuda da Dead Cells’e göre geride. Öncelikle oyunu temposunun ayarlanamamış olması bu oyun tarzı için büyük bir eksi. Diğer taraftan Dead Cells bitirdiyseniz ve hala o tarza açsanız önce bir Hades’e bakın derim. Yok illa Dead Cells gibi olsun diyorsanız Foregone sizi bekliyor.

Monster Jam Steel Titan 2

Resme tıklayarak Oyun Trailer’ına gidebilirsiniz

Kendisi bir arcade-racing oyunu, üzerinde çok konuşulacak başka da bir şey yok aslında. Monster Car severler için yapılmış bir devam oyunu. 2 Mart’ta aramızda olacak. Kendisi PS4, Xbox One, Switch ve PC çıkış yapacak.

Detaylı olarak bakarsak da, grafikler konusunda bulunduğumuz neslin grafiklerini göremedim fakat ortamlar hoş duruyor. 38 tane farklı Monster Car, 5 farklı map ve online multiplayer oynama seçenekleri barındırıyor.

Harvest Moon: One World

Resme tıklayarak Oyun Trailer’ına gidebilirsiniz

2 Mart’ta aramızda olacak oyun, Facebook zamanlarından Farmville oyuncularını mutlu etmek için geliyor.

İçinde birçok farklı harita bulunduran oyun, 5 erkek ve 5 kız ile evlenebilme imkanı da veriyor. Bu bilgiyi niye verdin diye sormayın çünkü verdikleri bilgi sadece bu kadar. Çiftlik oyunu işte, ne olacak ki başka, ekiyoruz biçiyoruz.

Maquette

Resme tıklayarak Oyun Trailer’ına gidebilirsiniz

Benim için ayın favorisine geldik: Maquette. Oyun 2 Mart’ta bizlerle olacak. PS5, PS4 ve PC için çıkış yapacak Maquette’in, Mart ayında PS Plus ile verileceğini de ekleyelim. Yanında verilen diğer büyük oyunların arasında kaybolmaz inşallah.

Maquette, birinci şahıs kamerasından oynadığımız bir bulmaca oyunu. Temelinde bir aşk hikayesine bağlı olan Maquette, bu hikayeyi tatlı ve sade bir şekilde işliyor. Maquette’i, diğer oyunlardan ayıran en büyük özelliği tekrarlamalı yapısı. İç içe bir yapıda olmasından dolayı yapıların boyutu bir hayli değişebiliyor. Daha iyi anlamanız için konuyu biraz daha açacak olursam;

Oyunumuzun belli bir haritası var fakat bulunduğumuz haritada, bu haritanın daha küçük bir versiyonu da var. Bu küçük versiyonunda yaptığımız bütün hareketler bizim haritamıza da etki ediyor. Tabi ki haliyle biz de başka bir haritanın içinde ki küçük bir haritayız. Aslında Matruşka yapısında desem daha doğru olabilir.

2021 Mart ayında hangi oyunlar çıkacak?
Anmadan Geçmeyelim Köşemiz

  • Yakuza: Like a Dragon, 2 Mart (PS5)
  • Yakuza 6: The Song of Life, 25 Mart (Xbox One, PC)
  • Sea of Solitude, 4 Mart (Switch)
  • Tony Hawk’s Pro Skater 1 & 2, 26 Mart (Ps 4, Xbox One, PC, PS 5, Xbox Series X|S, Switch)
  • Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville, 19 Mart (PC, PS4, Xbox One,Switch)
  • Apex Legends, 10 Mart (Switch)
  • Crash Bandicoot 4: It’s About, 12 Mart (PS5,Switch,Xbox Series X|S)
  • Fifa 21, 17 Mart (Stadia)
  • Marvel’s Avengers, 18 Mart (PS5 ve Xbox Series X|S)
  • It Takes Two, 26 Mart (PC,PS4,PS5,Xbox One, Xbox Series X|S)
  • Monster Hunter Rise, 26 Mart (Swtich)
  • Disco Elysium: The Final Cut, Mart (PS4, PS5, Stadia, PC)
  • Overcooked : All You Can Eat DLC’si 23 Mart (PC, PS4, Switch ve Xbox One)
  • Kingdom Hearts Serisi, 30 Mart (Pc)