DEADPOOL #1 Hakkında

Deadpool daha öncekinden daha kapsamlı şekilde geri dönüyor. Seri boyunca aynı eğlence sürekli devam etmiyor hatta karaktere yeni özellikler de eklenmiş. Seri sona geldiğinde Marvel’in diğer projelerinde olduğu gibi devamının geleceği belliydi fakat yaratıcı ekip değişecek mi sorusu endişe uyandırıyordu.

Deadpool 1
Deadpool #1

İyi haber şu ki, Gerry Duggan geri dönüyor ve bu kez Mike Hawthorne ile birlikte senaryoyu yazacaklar. Duggan seriyi yazmaya basitçe kaldığı yerden devam etmeyecek çünkü Deadpool şu an çok daha büyük bir proje. Eğer Duggan’ın önceki çalışması UNCANNY AVENGERS #1’i okuduysanız Deadpool’un şu an Marvel Evreni’ndeki yerini tahmin edebilirsiniz.

Deadpool yeni durumda, işleri daha komik ve ilginç hale getiren kendisi için çalışan elemanlarla ihtiyaç duyan kişilere hizmet sunuyor. Karaktere yeni bir yön verilmesine rağmen geçmişi de unutulmamış. Duggan aynı zamanda bir bağlılık göstergesi olarak UNCANNY AVENGERS’te Deadpool’a yer verdi.

Deadpool kendi serisiyle bir kez daha dönüyor ve şimdilik her şey yolunda görünüyor. Bu defa şimdiye kadar gördüğünüz tüm Deadpooller’den farklı ve açıkçası Marvel Evreni’ndekiler ona hayranlar. Deadpool’un farklı şekillerde yazıldığını birkaç kez gördük ve açıkçası çok da iyi değillerdi. Bu yüzden Duggan’ı yazar olarak tekrar görmek oldukça iyi. Terry Pallot’un çizimleri ve Val Staples’in renklendirmesi de gayet hoş olmuş. Seride ayrıca DEADPOOL’den tanıdık diğer karakterleri ve bazı Marvel Evreni karakterlerini görmek de ayrı bir keyif veriyor