2021 Mayıs Ayında Çıkacak Oyunlar Neler?

Merhaba Fanzade okurları, 2021 Mayıs Ayında Çıkacak Oyunlar Neler? birlikte bakalım istedik. Mart ve Nisan aylarında çok iç açıcı oyunlar çıkmasa da Mayıs ayıyla birlikte biraz kendimize geleceğiz gibi. İsterseniz çok uzatmadan sizinle birlikte Mayıs ayına bir bakış atalım.

Resident Evil: Village

Mayıs ayına hızlı bir giriş yapmamızı sağlayan oyun Resident Evil Village. Çıkışından önce ara ara kendisini gösteren, demolarla varlığını hatırlatan bir oyun. Resident Evil 7 de başlayan ve ardından diğer oyunlarla devam eden serüvenin en yeni oyunu olarak önümüze gelmekte.

Aslında Resident Evil Village gözlerimizin önünde gelişen bir oyun. Gelin gelişimine küçük bir bakış atalım. Öncelikle Resident Evil 7’nin çıkışıyla yeni tarz Resident Evil oyuncular tarafından çok beğenildi. Ardından gelen Resident Evil 2 ve Resident Evil 3 oyunlarının Remakeleri ile bu yeni tarzı azda olsa eski oyunlarında denendi. Ve Evet Resident Evil 3 Aşırı derecede beğenilmese de bu formül tutmuştu. Artık sıra en son hamleye gelmişti. Edindikleri tüm bu bilgileri harmanlayıp Resident Evil Village önümüze koydular. 7’ci oyunun hikayesinin de çok güzel bir şekilde bağlandığında es geçmeyelim.

Peki Oyun Nasıl Olmuş?

Oyunu kısaca tanıttığımıza göre bakalım oyun nasıl olmuş. Şöyle bir notu da es geçmeyeyim bu yazıyı biraz geç yazdığım için Resident Evil Village çıkışına yaptı ve ben de bu oyunu oynadım.

Oyun için öncelikle şunu söylemeliyim. Ortamlar , grafikler muhteşem seviyede böyle grafiklere birde güzel bir hikaye gelince tadından yenmiyor. İlkbahar ayının bu kadar kurak geçmesi diğer yandan Cyperpunk 77 faciası derken böyle bir oyuna gerçekten ihtiyaç vardı. Sonuçta burada size oyunu tanıtıyorum o yüzden daha fazla detaya inmek istemiyorum .Fakat şunu söyleyebilirim ki oyun ne kadar da muhteşem olsa da . Maalesef bize yeni bir şey sunmuyor. Ama buradan şunu anlamayın her yeni oyun bize yeni bir şey sunmak zorunda değil olan formülü iyi yapsın canımızı yesin. Sömürmediği sürece !

Oyun şu an Steam’de 360 lira benim kendi fikrim hiçbir oyun 360 lira etmez. Oyunu oynamayı çok istemiyorsanız indirimleri beklemenizi şiddetle tavsiye ederim. En kötü bir abonelik sistemi içine düşer. Playstation Store’da ise 499 lira Xbox Store’da ise 485 lira, bu taraf için açıkçası bir şey söyleyemeyeceğim zira konsol oyunları için fiyatlandırmalar çok ani değişebildiği için sizin karar vermeniz daha sağlıklı olur.

Konuyla ilgili detaylı ve güncellenen bilgilere, oyunun kendi sitesinden de ulaşabilirsiniz; https://www.residentevil.com/village/uk/

Ek olarak sizi, Resident Evil 2 Oyunu incelememize de davet etmek istiyorum; https://fanzade.com/gamerhead/oyun-inceleme/resident-evil-2-ders-niteliginde-bir-yeniden-yapim/

Hood : Outlaws and Legends

İkinci oyunumuz ise bir Robin Hood oyunu. Kendisini oynama fırsatı bulamasam da okuduğum metinler ve izlediğim videolardan yola çıkarak . Bu oyunun bir orta çağ Payday 2‘si olduğunu düşünüyorum. Aksi taktirde oyun baya kötü olmuş demektir.

Kendisi PS5,PS4,PC,XBOX ONE , XBOX SERİES X|S çıkış yapacak.

Steam’de 150 lira , PS’da 216 lira , Xbox’da ise 218 lira aslında bakınca bu çaplı bir oyun için ideal bir fiyat gibi duruyor ama metacritic’ten aldığı puan ve aldığı eleştiriler şimdilik biraz uzaktan izlememe sebep oldu.

Kendisini Versus Multiplayer Game olarak tanıtan bu oyun izlediğim kadarıyla amacını iyi bir şekilde yerine getiremiyor. İçinde PvPvE bulunduran bu oyun üzerinden biraz zaman geçtikten sonra daha anlaşılır bir alacak gibi.

Mass Effect: Legendary Edition

İlk üç oyunu remastered barındıran bu edition 499 lira barajından bize sunuluyor. Videolardan anladığımız kadarıyla sevilen üçlemenin remastered’ı kaliteli olacak.

Seriyi bilmeyenler için kısaca bahsetmem gerekirse Mass Effect ; Star Wars , Star Strek ve bir çok benzeri evren gibi kendi evrenine sahip. İçinde birden fazla ırk ve imparatorluk bulunmakta. Bu üçlemelerde ise bu evrendeki hikayelere tanık oluyoruz . Videolardan ne kadar hoş dursa da almak için biraz beklemenizi tavsiye ederim. Zira 500 lira az bir para değil !

2021 Mayıs ayında hangi oyunlar çıkacak?
Mayıs Ayında Çıkacak Oyunlar Anmadan Geçmeyelim Köşemiz

  • Incredible Mandy – 5 Mayıs (PS4)
  • Alba : A Wildlife Adventure – 6 Mayıs (Switch)
  • Baldur’s Gate : Dark Alliance – 7 Mayıs (PS4 , PS5 , Switch, Xbox Series X|S, Xbox One)
  • Mad Devils – 11 Mayıs (PC)
  • Retro Machina – 12 Mayıs (PC,PS4,Switch,Xbox One)
  • Assansin’s Creed : Valhalla –Wrath of the Druids – 13 Mayıs (PS4 , PS5 , Switch, Xbox Series X|S, Xbox One)
  • Knockout City -21 Mayıs (PC,PS4,Switch,Xbox One)
  • BioMutant – 25 Mayıs (PC,PS4,Xbox One)