2020 ve Sonrasında Piyasaya Çıkacak Olan MMO Oyunlar

2020 mmo oyunlar

İnternetin hayatlarımıza girmesi ile oyun dünyasında devrim niteliği taşıyan online oyunlar birçok dostluğun da başlangıcı oldu. Bunların akabininde gelip giderek genişleyen dünyalar ve kitleler sunan MMO türündeki oyunlar dönem dönem şekil değiştirerek farklı alt başlıklar kazansa da devasa ve çok oyunculu oluşları sayesinde önlenemez popülerliklerini korumaya devam ediyorlar. 10-15 yıl öncenin popüler MMORPG’leri sonrasında yerlerini kısmen MMOFPS ve TPS’lerle paylaşmaya başladı. Ardından DOTA ve League of Legends ile başlayan MOBA türünün yadsınamaz büyümesi pastanın daha da bölünmesine sebebiyet verdi. Son yıllarda ise çığ gibi büyüyen Battle Royale oyunlarının sevilmesi sebebi ile birçok MMO oyunu içine Battle Royale moduda ekliyor. Bunların sonu nereye varacak bilinmez. MMO oyun dünyasının evrildiği veya evrilmeye çalıştığı nokta için net bir şey söylemek henüz mümkün değil. Bugünkü listemizde ise sizlere 2020 yılında ve sonrasında gelecek olan MMO oyunlardan bazılarını derledik.

2020 yılında çıkacağı kesinleşmiş MMO oyunlar listemizle başlayalım

Hunter’s Arena: Legends

PVP ağırlıklı bir MMORPG olarak tanıtılan oyunda başlangıçta seçilebilir 10 karakter ve öldürülebilecek 10bin civarı farklı mob bulunacakmış. Oyunun, 2020’nin ilk çeyreğinde çıkacağı söyleniyor. 30 dakikalık maçlar halinde oynanabilecek oyunda. Mob(yaratıklar), Boss(baş düşman) ve rakip öldürmek üzerine kurulu olduğu açıklanmış. Oyunun yapımcı firması Mantisco.


New World

Amazon Games tarafından geliştirilen ve Mayıs 2020’de oyuncularla buluşacak olan oyun, hayatta kalma öğeleri barındıracak. Dark and Light ve ATLAS tarzı oyunları sevenlerin ilgisini seçebilirler. Şu anda oyun hakkında çok fazla bilgi bulunmuyor. Oyun şu anda steam üzerinde 109 TL (Ocak 2019) satışta.


Temtem

21 Haziran 2020’de çıkacak oyun Pokemon türevi yaratıkların barındıran ve low poly yapısında bir oyun. Temtem denilen yaratıklarınızı rakiplerinizin temtemleri ile kapıştırdığınız bu oyun eğlenceli ve sevimli görsellere sahip. Cream firması tarafından geliştirilen oyun Humble Bundle tarafından dağıtılacak.


Naraka: Bladepoint

Bu yıl henüz açıklanmamış bir tarihte çıkacak olan bu yapım tamamen PVP odaklı olacak. Her yerde özgürce hareket edebileceğiniz tarzda Asya temalı bir yapımın yapımcısı 24 Entertainment. Sadece PVP tarzı oyunlara ilginiz varsa ilginizi çekebilir. Dar alan yerine geniş bir alanda oynanabilecek olması biraz fark yaratabilir. Fiyat konusunda henüz bilgi bulunmuyor.

 


Henüz çıkış tarihi belli olmayan ancak 2020-2021 aralığında çıkacağı tahmin edilen oyunlar

Diablo 4

Blizzard’ın efsanevi serisinin yeni oyunu olacak Diablo 4, grafiksel anlamda bir önceki oyunun üstüne çıkmayı başarmış. Oyunda binek sisteminin de olacağı söylenenler arasında.


Fractured-The Dynamic MMO

İnşaat sistemi, hayatta kalma sistemi gibi içerikler barındıran bu oyunda İnsanlar, Demonlar(şeytanlar) ve Beastmen (bitki ve insan karışımı yaratıklar) diye üç ırk bulunacağı belirtiliyor.
Kickstarter kampanyası başlatarak geliştirilmekte olan oyunun açıklaması oldukça iddialı; “Düşmanlarınızı ekipman veya seviye değil, kendi beceriniz ve zekâsıyla yenin. Kaynakları toplayın, zanaat yapın, ticaret yapın ve yalnız bir kahraman olarak efsanevi seyahatlere katılın ya da loncanızla bir alana yerleşin ve imparatorluğa dönüştürün.”


Torchlight Frontiers

Torchlight serisini sevenlerin dikkatini çekebileceği düşünülen oyunun yapımcısı Echtra Games ancak dağıtımcısı Perfect World. Oyun grafik anlamında hoş çizimlere sahip. Önceki Torchlight oyunlarından çok uzak görünmüyor. Şu anda Alfa testlerine kayıt alan oyun Dusk Mage, Forged, Railmaster ve gelecek farklı sınıflarla fark yaratma peşinde.


Lost Ark

Şu anda Rusya’da oynanabilen oyunun Avrupa’ya bu yıl çıkacağı söyleniyor. Her sınıfın ayrı hikayeye sahip olduğu oyun izometrik bakış açısına sahip aksiyon-rpg, hack’n slash tarzında  bir yapım. Grafikleri olsun, efektleri ve oynanışı olsun cidden ilgi çekici görünüyor. Belki de en çok beklenen online MMO oyunlardan biri olan Lost Ark’ın birçok incelemesini internette bulabilirsiniz.


Crimson Desert

Black Desert evreninde geçen ve Black Desert Evreninin öncesini anlatacağı söylenen bir mmo olarak karşımıza çıkacak. Oyuna dair net bir açıklama gelmiş değil. Ancak farklı kabileler arasındaki iletişimi de işleyeceği belirtilmiş.


Plan 8

Looter Shooter tarzında olacak bu oyun yine Pearl Abbys’den geliyor. Görsel olarak Black Desert’ın tasarımlarını andırmakta. Post apokaliptik bir dünyada geçecek bu oyunun da net çıkış tarihi belli değil.


Path of Exile 2

Yine önceki oyuna göre grafiksel gelişmelerin gözlemlendiği bu oyun aslında Path of Exile için gelmiş bir eklenti paketi.

Project BBQ

Project BBQ aslında firmanın diğer başarılı oyunu Dungeon Fighter Online’ın üç boyutlu sürümü. Her ne kadar fragmanda Dungeon Fighter ismini göremesek de, Dungeon Fighter Online’ın arkasında da Nexon yer almaktaydı.


Project TL

NC Soft’un Unreal Engine 4 ile yapılan oyunu, 2020 yılı sonlarında doğru Güney Kore’de yayınlanacak. Ancak Avrupa’ya ne zaman gelir henüz bilinmiyor.


Blue Protocol

MMO oyunlar listemizin son oyunu ise Blue Protocol. Bandai Namco tarafından hazırlanan oyun hakkında sadece bir video paylaşıldı. Anime tarzında çizimlere sahip oyunun çıkış tarihi hakkında net bir şey yok.


Genshin Impact

Hem mobil, hem ps4 ve pc’ye gelecek olan oyun anime tarzı çizimlere sahip oyunlardan. Zindan mekaniklerine sahip yapım Unity ile geliştiriliyor ve miHoYo isimli firma tarafından hazırlanıyor.

Diğer oyun listeleri için sitemizi takip etmeyi unutmayın.