The Evil Within 2 – Oyun İnceleme

The Evil Within 2

Korkuyu hissetmek nasıl bir duygudur sizce ? Her tarafınız çeşitli düşmanlar ile çevrili iken ne yapardınız ? Saldırır veya kaçardınız öyle değil mi ? The Evil Within serisinin 2. oyunu işte bize bu çeşitliliği sağlıyor. Hem korkuyu hissediyor hem de kurtulmak için çözüm yolları düşünüyoruz. Popüler kültürün korku oyunlarına bakarsak hep kaçmalı, saklanmalı veya gizli ilerlemeli yapımlar görüyoruz. The Evil Within bu kültürü kırıyor ve serinin ilk oyunundan aldığı dersler ile birlikte ikinci oyunda bizleri mest ediyor. Hayatta kalma ve korku temasına sahip bir yapım kendileri, bu konulara zaten değineceğiz.O halde işte karşınızda The Evil Within 2.

Aklıma, Orta Dünya evreninden Sauron’un gözü geldi nedense bu resme bakarken 🙂

Hikaye – İçerik – Oynanış

İlk oyun ile bağlantılı ancak farklı olay örgüsüne sahip bir hikaye bizleri karşılıyor. Dedektif Sebastian Castellanos karakterimiz, kızı Lily’de dahil her şeyini kaybediyor. Onları kurtarabilmek için “STEM” adı verilen bir beynin kabus dünyasına girmesi gerekiyor. İşte o zaman korkunç tehditler ile yüzleşmek zorunda kalan Sebastian, hayatta kalabilmek için kendi düşüncelerine, öz güvenine ve cesaretine güvenmek zorunda. Kaybettiği kızı da dahil her şeyi bulabilmesi için tek bir yolu var. Bu amaç uğrunda hayatımızı riske atarken istersek gizli, istersek yıkıcı bir şekilde ilerleyebiliriz.

The Evil Within 2
Grafik ve sunum olarak oldukça başarılı.

Tabii hikayemiz bu şekilde ilerlerken oynanış nasıldır acaba diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Öncelikle oynanış konusunda ‘Resident Evil 7’ oyununa oldukça benzer bir yapısı var. Benim ve hatta belki de bir çok oyuncunun sevdiği açık dünya sistemi çok güzel aktarılmış. Öyle açık dünya dediğime bakmayın küçük bölüm tasarımları olmasına karşın özgürlük hissini veriyor bir şekilde 🙂 Çeşitli canavarlar ve tuzaklar gibi etkenler ise oyunu oynarken uyuya kalmamamızı sağlıyor. Nedendir bilinmez ancak korku oyunları insanların uykusunu getirirmiş. Şahsen ben hiç katılmıyorum aksine tamamı ile odaklanıp tüm hislerinizi açıyorsunuz. Bir “jumpscare” anında da silkinip hayatınıza devam ediyorsunuz 🙂 Evil Within 2 yapımında “jumpscare” var mı dersiniz ? Bilemem, sonuçta bu bir korku oyunu.

Çeşitli yaratıklar bizi avlamak için programlanmış. Aman dikkat !

Grafiksel olarak oldukça beğendiğimi söyleyebilirim. Gerek optimizasyon gerek texture (doku, kaplama) olsun oldukça modern ve güzel. Haliyle önerilen sistem gereksinimleri biraz üst seviye diyebiliriz ancak merak etmeyin minimum sistem gereksinimleri oldukça uygun. Yazının son bölümünde sistem gereksinimlerine bakabilirsiniz.

The Evil Within 2’nin kısa bir oynanış videosu;

https://youtu.be/pCRD86MMtfc


Oyunun Görselleri

Tanık olabileceğiniz en ilginç yaratık türleri ile karşılaşacaksınız.
Modellemeler harika olmuş.
Samara’dan hallice 🙂

Bölüm tasarımları çok başarılı.

Son Not – Bağlantılar

13 Ekim 2017 tarihinde çıkışını gerçekleştiren The Evil Within 2 yapımı bana göre 2017 yılında en iyi ikinci korku oyunu olmuş diyebilirim. Neden birinci değil sorusuna cevaben de şunları söylüyor olacağım;

  • Yaratıkların ve genel olarak karakterlerin yapay zekası biraz düşük yapılmış. Yani hayatta kalma ve korku oyunu teması olan bir yapımın yaratıkları da biraz zeki olabilirmiş.
  • Hikaye bakımından çok özgün bulmadım ne yalan söyleyeyim.

Bunların dışında geri kalan her şey harika olmuş. Tam bir korku oyunu işte böyle olur. Gerektiğinde kendimizi savuna biliyor veya tabanları yağlayıp arkamıza bakmadan kaçabiliyoruz. Oyunun fiyatı (değişiklik gösterebilir) biraz uçuk olmuş diyebilirim ancak siz yinede korsan kullanmayın kullandırtmayın ! İşte böyle oyun severler, The Evil Within 2 oynanır mı ? Tabii ki oynanır. Hatta Sıkılmadan iki veya üç defa bile oynanır ancak hayatınızda hiç Resident Evil gibi bir yapım oynamadıysanız hemen bu yapımla başlamayın derim 🙂 Unutmadan Türkçe dil desteği yok maalesef. Metacritic puanı da 81.

Oyunun Steam Adresi

Yayımcı Şirketin Diğer Oyunları

Geliştirici Şirket Resmi Site

Yayımcı Şirket Resmi Site

Minimum Sistem Gereksinimleri:
İşletim Sistemi: Windows 7/8.1/10 (64-bit versiyonları)
İşlemci: Intel Core i5-2400 / AMD FX-8320 veya daha iyisi
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GTX 660 2GB / AMD HD 7970 3GB veya daha iyisi
Depolama: 40 GB kullanılabilir alan

Önerilen Sistem Gereksinimleri:
İşletim Sistemi: Windows 7/8.1/10 (64-bit versiyonları)
İşlemci: Intel Core i7-4770 / AMD Ryzen 5 1600X veya daha iyisi
Bellek: 16 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1060 6GB / AMD RX 480 8GB veya daha iyisi
Depolama: 40 GB kullanılabilir alan

Bir başka incelemede görüşmek üzere…