Attack on Titan – Wings of Freedom – Oyun İnceleme

Anime izlemeyen kesimin bile duyduğu, ünü kıtaları aşmış bir seri Attack on Titan. Bu ününü başarılı anime ve mangasına borçlu olsa da artık yeni platformlara geçiş yapmaya başladı, ilk olarak live action serisini gördük daha sonrasında ise video oyunu gelmesi kaçınılmazdı. Duyunca sizin de aklınıza anime, film, dizi gibi yapımların oyun uyarlamalarında ki başarısızlık gelebilir ama inanın bu oyuna bir şans vermelisiniz.

Attack on Titan – Wings of Freedom anime ve manga ile hemen hemen birebir aynı hikaye doğrultusunda geçiyor bunun en büyük avantaji kesinlikle kendinizi tamamen anime ve manga’nın içerisindeymişsiniz gibi hissedebilmek. Keşif Birliği ile birlikte görev yapmak, Titan kesmek, duvarları ve insanları korumak gibi birçok hayalimiz bu oyunla gerçek oluyor. Yine de konusunu bilmeyenler için kısa bir şekilde özetlemek gerekirse; devasa Titanlar’dan korunmak için merkezi otorite yönetimi ile duvarlar içinde yaşayan insanlar uzunca bir süreden sonra Titanlar’ın unutulmaya başladığı bir gün tekrardan Titanlar’ın saldırısına uğrar ve çok büyük bir yıkım gerçekleşir. Oyunda ki karakterler ise Titanlar’ı öldürüp, duvarların içini temizleyerek, duvar dışında keşif görevlerine çıkan bir grup.

Oyunda bina ve ağaç gibi 3 Boyutlu manevra cihazının etkisiz kaldığı yerlerde at ile dolaşıyoruz.

Oyun Mekanikleri Ve İçerikleri Sizi İlk Başlarda Memnun Edecektir.

Gelelim Attack on Titan – Wings of Freedom oyununun mekaniklerine; oyunu tps yani üçüncü şahıs nişancı kamerasıyla oynuyoruz, oyunda ki en zevkli şeylerden biri 3 boyutlu manevra cihazı ile yol kat etmek şehrin içinde duvarlar, ormanda ise ağaçlar arasında süzülmek oldukça güzel. Dövüş mekanikleri zevkli olsa da maalesef çok kısıtlı, düşmana kitlenip ense, bacak ve kol gibi zayıf yerlerini kesmekten ibaret sadece. Oyunda at sürmekte mevcut dediğim gibi anime de izlediğimiz ne varsa burada da yapıyoruz. Burada bir uyarım olacak oyun animenin bıraktığı yerden mangaya göre ilerliyor mangayı okumayanlar için oyunun ileriki kısımları “spoiler” içerir.

Eren'in Titan'a dönüşme özelliği oyunda oldukça basit tutulmuş.
Eren’in Titan’a dönüşme özelliği oyunda oldukça basit tutulmuş.

Hikaye ilerledikçe kazandığımız puanlarla yeni ekipmanlar açabiliyoruz. Burada oldukça güzel ve yeterli seviye de bir özelleştirme mevcut, giyimden tutun da kullandığınız ekipmanın gaz ve kılıç kapasitesine kadar. Oyunda Eren, Mikasa, Levi, Armin gibi birçok karakterle oynayabiliyoruz ve her birinin ayrı ayrı özellikleri olabiliyor. Örneğin; Armin takım arkadaşlarına titanın belli noktalarına saldırmalarını ya da dikkatini çekmelerini söyleyebiliyor, Levi ve Mikasa ise bir seferde fazladan atak yapabiliyor Eren ise Titan’a dönüşebiliyor. Titan ile oynamak oldukça sade tutulmuş vur, zıpla, tut gibi belirli hareketler ve de alttaki öfke barımız dolduğunda özel bir saldırı ile sınırlandırılmış açıkcası burada pek uğraşılmadığını söylemek lazım. Oyunun en çok can sıkan yeri ise ana görev yapmak için gerekli olan zorunlu yan görevler. Bu yan görevler oyun saatini uzatmak için yapılmış olsa da aynı tür görevleri yapmak ciddi anlamda sıkıcı bir hal alıyor. Belli bir bölgeyi temizlemek için orada gidip kesmemiz gereken Titanlar oluyor ve o bölge de yaklaşık 10-12 görevi verdikten sonra temizleniyor ve sonrasında yeni göreve geçiş yapabiliyoruz.

attack-on-titan-wings-of-freedom2
Hızlı davranmazsanız Titanlar’a yem olabilirsiniz.

Wings of Freedom ‘da bir de Expedition adlı bir mod bulunmakta burada istersek multiplayer şeklinde arkadaşlarımızla çeşitli görevler yapabiliyoruz. Grafik kalitesi çok yüksek değil ama dizi veya film değil anime uyarlaması olduğu için göze çok batmıyor.

Oyun hali hazırda Pc, Ps3, Ps4, Ps vita ve Xbox One platformlarında mevcut. Pc sürümü şu an steam üzerinde 89 TL. Eğer sizde bir Attack on Titan hayranıysanız kesinlike kaçırmayın ve hayranı olduğunuz dünyaya katılın.