Zankyou no Terror (Terror in Resonance) – Anime İnceleme

Finali izledikten sonra “ama bu anime daha bitmedi ki” dedirten serilerden, hepimize gına geldiğini biliyorum. Utanmasalar seriyi “ana ilerleyişin devamı mangada” yazısıyla bitirecekler. Bu yüzden Zankyou no Terror benim için gerçek bir final ile biten seriler baş tacıdır. Her şey yerine oturmuş, konu başlamış ve akılda soru işareti bırakmadan bitmiştir. Şu an okuduğunuz incelemedeki anime de tatminkar final yapmış bir seri, yani baş tacı ettiğim bir anime hakkında.

Hikayemiz, adları; daha doğrusu onlara konulan kodları “” ve “12 ” olan iki gencin; Sphinx(Sfenks) dedikleri bir örgüt kurup, nükleer başlık çalmalarıyla başlıyor. Sonrasında ise Japonya’da bombalı eylemler(kimsenin ölmediği, sadece binaların yıkıldığı eylemler) yaparak, ana olaya; çaldıkları o nükleer başlığı kullanmalarına, zemin hazırlamakla geçiyor.

Bir animede, gözlüğünü parmağıyla sürekli düzelten bir karakter varsa, zekidir; bu animedeki gözlüklü karakterimiz ise ““. “12 ” ise ‘a nazaran daha hayat dolu, daha sevecen ve bir o kadar zeki. 12 ‘nin gülümsemesi içinizi ısıtırken ‘un soğuk ve kararlı bakışları animeye odaklanmanızı sağlıyor. Bu ikisinin dostluğunu izlemek ise gayet keyifli.

Bombalı eylemlerini yapmadan önce, Youtube benzeri bir platforma videolarını yükleyen iki kişilik örgütümüz, sordukları akıl dolu bilmecelerin cevaplarında, bombanın yerini saklıyorlar. Bunu neden yaptıklarını anlatmak yerine, izlediğiniz zaman görmenizi yeğlerim.

 Sphinx(Sfenks) örgütüne, talihsiz gibi gözükse de bana göre doğru zamanda, doğru yerde bulunan; gülmeyi unutmuş lise öğrencisi “Lisa Mishima ” katılıyor.

Üç kişilik gencin etrafında seyreden seri, kimi zaman tebessüm ettirecek, kimi zaman bilmeceleriyle şok edecek, kimi zaman da sizden bir kaç damla gözyaşı isteyecek ve bu konuda gerçekten iddialı.

Çok başarılı çizimlere sahip olan anime, benim gibi detay sevenler için bir hazine. Seri boyunca yer yer yönetmen koltuğundaki Shinichi Watanabe ‘ye teşekkür ettiğimi bilirim.

Serinin müzikleri de çizimleri kadar harika. “Birden ” ve “Is ” adlı müzikleri dinlerseniz bana hak vereceksiniz. Özellikle “Birden ” parçasının yeri bende çok ayrıdır, sırf bu yüzden bile anime de kötü bir taraf göremiyor olabilirim.

Demiştim ya seri tatminkar bir finale sahip. Anime bitince tek bir soru kalacak aklımızda: Sfhinx(Sfenks) adlı grubumuz istediğini elde etti mi, etmedi mı? Bu sorunun yanıtı size bırakılmış. Eğer “” gibi düşünüyorsanız, elde ettiler ama “12 ” gibi düşünüyorsanız, daha farklı bir son olabilirdi.

Zankyou no Terror

Bölüm Sayısı: 11
Tür: Dram, Gizem, Polisiye
Anime Yönetmeni: Shinichi Watanabe
Yapım Yılı: 2014
Ayrıca Şöyle Bilinir: Terror in Resonance
Editör Puanı: 9.2/10

-Omae wa mou shindeiru. -Nani?