2016 Yılında Hayal Kırıklığı Yaratan 10 Oyun

Recore

Evet pek de güzel olmayan bir seneyi geride bıraktık. Oyun dünyası içinse hem güzel hem kötü oyunlarla dolu bir yıl oldu. 2016 geride kalırken bu sene çıkmış ve hayal kırıklığı yaratan 10 oyun hangisiydi bunları sizler için listeledik. Listeye her sene çıkan spor oyunlarını dahil etmedik.

2016 Yılında Çıkmış En İyi 10 Oyun adlı listemize  buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

The Walking Dead: Michonne

Herkesin sevdiği Telltale serilerinden olan The Walking Dead, TWD: Michonne ile gelen son oyunu maalesef beklentilerin çok altında kaldı. Alışkın olduğumuz heyecan ve şaşırtıcı sahnelerden sonra Michonne pekte beğenilen bir yapım olamadı.

ReCore

Sitemizde incelemesi de bulunan ReCore maalesef lezzetsiz bir oyundu. Güzel yanları olsa da bütünlük olarak eksik yavan bir tat veren bir yapım oldu. ReCore incelemesi için buraya tıklayabilirsiniz.

Quantum Break

Bilgisayarları ağlatacak kadar kötü bir optimizasyon ile çıkan ve yaptığı reklamın altında kalarak ne oynanış, ne hikaye ne de grafik olarak beklentilerin çok altında kalan Quantum Break 8 numara da.

Call Of Duty: Infinite Warfare

En çok dislike alan oyun videosu olarak tarihe geçen Call Of Duty Infinite Warfare aslında listede yer alsa da iyiye giden bir seri. Önceki 2 oyundan daha başarılı bir yapıya sahip olduğu kesin. Görece olarak başarılı ve her oyununda kullandığı Hollywood temalı aksiyon odaklı hikayesi ile biraz ilerleme kaydetse de listede yer almaktan kurtulamadı.

Destiny: Rise of Iron

Aklı ikinci oyunda olsa gerek Bungie’nin çünkü çok eksik ve de başarısız bir eklentiydi Rise of Iron. İkinci oyun ile beklentileri yüksek tutan Destiny umarız bu beklentileri karşılar. Güzel bir MMOFPS’ye hasret olduğumuzu bilsinler…

Homefront: The Revolution

İlk oyundan sonra yılan hikayesine dönen yapımı ile Homefront: The Revolution Kuzey Kore işgalindeki Amerika’da geçen bir oyun ile oldukça farklı bir yapım olarak karşımıza çıktı. Çıktı ama çıkışı hem konsol hem Pc üzerinde çok sorunluydu. Başarısız optimizasyonu ve oynanışı oldukça kötü etkileyen hataları ile listede yer alması kaçınılmazdı.

Tom Clancy’s Division

Ubisoft’un her zamanki gibi büyük bir reklam yaparak duyurduğu online Tps aksiyon oyunu Division aslında kötü ya da başarısız bir oyun değil. Sadece beklentiler çok farklı bir yöndeydi. Downgrade vs. yemesi bir kenara oldukça yüksek olan sistem gereksinimleri pc kullanıcılarını oyundan uzak tuttu. Oldukça az oyuncu ile bu kadar büyük bir oyun evrenini boşa harcadığı ve başarısız reklam kampanyası yüzünden Division’da şurada dursun.

Mirror’s Edge: Catalyst

İlk oyundaki parkur teması ile oldukça beğeni toplayan Mirror’s Edge son oyunu ile büyük bir antipati topladı. Playstation 2 kalitesinde ki kaplamalar başarısız, ve buglu içerikler beklentisi düşük olanları bile memnun etmedi.

Mafia III

Oynadığım en iyi oyun açılışına sahip olan Mafia III, ilk saatlerin oldukça zevkli olmasına karşın ilerleyen saatlerde oldukça sıkıcı bir hale bürünüyor. Oldukça pozitif olarak yaklaşsamda bitirirken sıkıldığımı hatırlıyorum. Büyük bir şehirde yapacak oldukça kısıtlı etkinlik, başarısız yapay zeka, kötü optimize edilmiş olması da cabası. Müzikleri oyunun en büyük artısı o konuda kötü bir şey kabul edilemez.

No Man’s Sky

Ve geldik bir numaraya… Hiç şüphesiz No Man’s Sky bu senenin en büyük hayal kırıklığıydı. Milyonlarca gezegen, sayısız canlı, bitmeyecek bir serüven… Tamam orada dur bakalım. Hype hype hype… Oyuncuları bu kadar büyük beklentiye sokan bir indie yapı daha olmamıştır herhalde. Çıktığında rezalet kaplamaları, başarısız müzikleri, SIKICI oynanış yapısı ile oldukça kötü olan No Man’s Sky hiç bir konuda başarılı olamadı maalesef. Ne crafting ne grafik, ne de aksiyon konusunda diğer oyunların çok gerisinde. Size tavsiyem geçenlerde incelediğimiz Astroneer adlı oyunu oynayın.