Mad Games Tycoon – Oyun İnceleme

Mad Games Tycoon, 13 Eylül 2016 tarihinde Eggcode  firması tarafından piyasaya sürülen bir strateji simülasyon oyunu. Mad Games Tycoon‘da amaç çok açık, 80’lerin başında bir oyun şirketi kur.  Küçük bir garajda, az miktar para ve sınırlı kaynaklarla oyuna başla. Kendi ofisini inşa et, yeni çalışanlar al ve tüm endüstriyi yönet.

ehabyc

Evet, aslında tüm yapmamız gereken bu. Oyunun giriş ekranında, karakterimizi seçiyor ve şirketimi oluşturuyoruz. Karakterimizi oluştururken, oyun bize başlangıç seviyesinde 5 tecrübe puanı veriyor. Biz de bu tecrübe puanlarını aynı RPG oyunlarda olduğu gibi, grafik, ses ve programlama gibi seçeneklere istediğimiz gibi dağıtabiliyoruz. Bu yetenek puanları, karakterinizin hangi alanda uzmanlık kazanacağını ve ne tür oyun tasarımlarını daha başarılı bir şekilde yaratacağını belirlemede etkili oluyor.

madgamestycoon-gameground3

Başlangıçta, oyunlarınızı yaratacağınız ya da geliştirebileceğiniz küçük bir garajda ve sınırlı miktarda paraya sahipsiniz. Bu paradan isteğiniz gibi harcayarak, o küçük garajı ufak bir stüdyo haline getiriyorsunuz ve oyun yapma işine koyuluyorsunuz. İlk oyunuzu yapıp, sözleşmeler imzalandıkça para kazanmaya başlıyorsunuz. Şirketiniz geliştikçe ve kazancınız yükselmeye başladıkça, o küçük stüdyoyu büyük bir oyun platosuna çevirebiliyorsunuz. Yeni eşyalar, yüksek kapasiteli binalar vb. gibi şeyleri satın alacak güce sahip oluyorsunuz. Fakat, bu büyüme arttıkça karakterimizin iş yükü de aynı orantıda artıyor. Hal böyle olunca, her işe yetişemeyeceğinizden dolayı yeni çalışanlar işe alıyor ve kendi yaratıcı takımınızı oluşturuyorsunuz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, çalışanlarınızı seçerken hangi alanda deneyimi ya da uzmanlığı olduğu konusunda titiz davranmalısınız. Yapacağınız yanlış tercihler oyundaki işlerinizin bozulmasına, aksamasına ve hatta yapım sürecinin yavaşlamasına sebep olabilir.

341000_screenshots_2015-10-18_00011

 

Yapımcı ekibin haricinde özen göstermemiz gereken bir diğer grup ise, araştırma ekibi. Bu ekibe potansiyeli yüksek çalışanlar yerleştirmeniz, önemli araştırmaların yapılmasını ve elde edilen sonucu olumlu yönde etkileyecektir. Yapım ekibini, araştırma ekibinden bağımsız hale getirip görev ayrımını sağladığınızda, yapım ekibi oyun üretimine yoğunlaşarak daha verimli çalışma fırsatı bulacaktır. Çalışanlardan bu kadar bahsetmişken, onların potansiyellerini geliştirebileceğimiz, yeteneklerini üst seviyeye taşıyabileceğimiz eğitim odalarından da bahsetmek gerek. Eğer ki, şirketinizi geliştirip büyük bir firma haline gelmek istiyorsanız, eğitim odalarını verimli şekilde kullanmak oyunun ilerleyen dönemlerinde size ve ekibinize büyük katkı sağlayacaktır.

mad-games-tycoon

Mad Games Tycoon‘nun en güzel özelliklerinden birisi, piyasaya sürdüğünüz oyunların, oyuncular tarafından değerlendirilip yorumlanması diyebiliriz. Yeni oyun yapımlarında bu değerlendirmeleri dikkate almanız, popülerliğinizi artıracak ve oyuncu kitlenizin büyümesini sağlayacaktır. Evet, oyun genel olarak bu şekilde. Oynanış mekaniği oldukça kolay ve  ayrıca oyunda Türkçe dil desteği de mevcut. Bu tarz simülasyon oyunlarını seviyorsanız, Mad Games Tycoon’da eğlenceli vakit geçirebileceğinizi söyleyebiliriz. Oyuna, Steam üzerinden 24 TL ödeyerek sahip olabilirsiniz.

SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Windows

MİNİMUM:

    • İşletim Sistemi: Windows XP
    • İşlemci: Intel Core2 Duo 2.4Ghz or Higher / AMD 3Ghz or Higher
    • Bellek: 4 GB RAM
    • Ekran Kartı: DirectX 10 compatible with 512 RAM or better
    • Depolama: 800 MB kullanılabilir alan

ÖNERİLEN:

    • İşletim Sistemi: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10
    • İşlemci: 2.8 GHz quad core or better
    • Bellek: 4 GB RAM
    • Ekran Kartı: DirectX 10 compatible with 1024 RAM or better
    • Depolama: 800 MB kullanılabilir alan

 

Oyun dünyasından incelemeler ve makaleler yazıyorum.