2021 Nisan Ayında Hangi Oyunlar Çıkacak ?

Merhaba Fanzade okurları, Bendeniz Batuhan. Bu yazım da sizlerle 2021’in Nisan ayında çıkacak oyunları gelin beraber bakalım. Şimdiden söyleyeyim eski seneler gibi bir Nisan ayı beklemeyin. Ama elimde dikkatiniz çekebilecek çok güzel oyunlarda yok değil. İsterseniz çok uzatmadan gelin bakalım bu ay bizi neler bekliyor.

Outriders

Resme tıklayarak Steam sayfasına gidebilirsiniz.

İlk sırada bizi karşılayan oyun Outriders. Kendisini bir Online Co-op Multiplayer olarak adlandıran bu oyun 1 Nisan’da aramızda olacak. Üstelik çıkışı ile beraber Xbox Gamepass’de geliyor. Tabi şu ayrıntıyı da atlamayalım Konsollara ve Cloud sistemine geliyor.

Oyunun türünü duyduktan Outriders’ın sizin için hype’ı biraz kaçmış olabilir. Sonuçta yakın dönemde Anthem gibi bir faciayla karşılaştık. Esas kötü olan şu oyunu yapımcısı olan Square Enix’in son oyununu hatırlarsınız. Hatırlayamadıysanız söyleyeyim , bu arkadaşlar en son Marvel’s Avengers’sı yaptılar. Güzelim, Tatliş Square Enix hikayeli oyunları bıraktı ve yerine online co-op bir oyun yaptı. Aslında yapmaya çalıştı daha doğru bir tabir olur çünkü işi eline yüzüne bulaştırdı. Aynı şeylerin Outrider’sa olmamasını dilerim. Fakat oyunu çıkışına bir gün var ve hiçbir büyük oyun sitesinde ne incelemesi ne de oyunun içeriği hakkında bir bilgi var .Bunlarda beni ister istemez biraz strese sokuyor. Duyurulduğundan beri ilgimi çeken bu oyun bir fiyaskoya dönüşecekmiş gibi duruyor. Oyun daha çıkmadan bu kadar çıkarım yapmak biraz abartılı olabilir. O yüzden biz oyunumuzu anlatmaya devam edelim.

Oyunda bir Outrider’ı canlandırmaktayız. Ekibimize verilen görev üzerine Enoch gezegenine iniş yapıp oradaki sondaları kurtarmamız emredilir. Bunun üzerine gelişen hikaye klasik bir gelecek kurgusu hissini vermekte.

Oyun hakkında son bir karar vermem gerekirse ,,

Eksiler :

Oyunu 1 gün kala incelemesini olmaması  

Bu tür oyundan çok fazla görmüş olmamız

Bir önceki aynı türde yaptıkları oyunun kötü olması

Hikayesinin çok çekici , yeni bir şeyler olmaması

Artılar :

Gameplay de gördüğümüz şeyler gerçekse ve hissiyatı aynıysa

Xbox , bu oyuna para yatırdıysa bi bildiği vardır diyorum

Eli topu artıları ve eksileri böyle fakat oyun çıktıktan sonra karar versek daha doğru olacak gibi.

OddWorld : SoulStorm

Resme tıklayarak Steam sayfasına gidebilirsiniz.

Benim de çoğu kişi gibi beklediğim oyuna geldik. 2016’da duyurulan ve 2017’nin sonunda çıkacağı iddia edilen oyun sonunda 7 Nisan’da çıkışını yapacak . Frima Studio’su ve Oddworld Inhabitants’ın ortak yapımı olan oyun bizi farklı bir türle karşılıyor. Macera adı altında olsa da Oddworld gerçekten bu türden ayrılıp kendi tarzını ortaya koyuyor.

Bir esiri oynadığımız oyunun kısaca hikayesi ; Oddworld ve Mudos adasında geçiyor. Glukkons ırkının Mudokons ırkını köle olarak kullanması üzerine başlıyor. Abe ismindeki ana karakterimiz 300 tane Mudoko’yu kurtardıktan sonra Mudokolar Abe’yi takip etmeye başlar . Abe artık amacı Mudokonsları kölelikten kurtarmaktır.

Total War: Rome Remastered

Resme tıklayarak Steam sayfasına gidebilirsiniz.

Eskilerin , çocukluğumun kralı geliyor. Beni stratejiye alıştıran , Düz haline bile yüzlerce saat gömmemi sağlayan (Hilelide bi 200 gömüşümdür galiba) oyun Total War: Rome Remastered 29 Nisan’da bizlerle olacak. İzlediğim videolardan eski tadını ve gelişen pek bir şey göremesem de, benim için yeri hep ayrı olan bu oyunu tekrar bi göz atacağım gibi. Korona döneminde yapılan ” abi para ihtiyacımız var ne yapalım” sorusunun cevabı olan Remastered’lara bir yenisi eklenmiş .

Strateji oyunlarıyla aranız yoksa ve diyorsanız “ Ben EU4 oynayamam aman Civ 6 oynayamam onlarda savaş yok “ size önerebileceğim yegane oyun Total War : Rome’dır. İçinde küçük çaplı şehir geliştirme , aile ağacı bulunurken . Büyük bir bölümünü de savaş haritası kaplar . Kendinizi aç doymaz bir imparator gibi hissediyorsanız buyurun sizi böyle alalım.

What The Dub?!

Resme tıklayarak Steam sayfasına gidebilirsiniz.

Ayın arkadaşlarla oynanacak oyunu diye bir kategori olsaydı . O kategoriyi kazanan oyun işte bu oyun olurdu. Oyunumuz, içinde 300 klip bulunduğu bir sinema salonunda geçmekte. Arkadaşlarınızla beraber sinema salonuna giriyorsunuz ve ekrana gelen kliplere sizce o anda karakterlerin ne demesi gerektiğini yazıyorsunuz. Ardından oyuncular bu yazıları oyluyor ve kazanan belli oluyor. Aslına bakınca çok kolay bir mantığı var. Benimde oynamak istediğim bu oyunu İngilizcesine güvenenlere önenirim. Oyunda şu an da İngilizce dışında bir dil desteklemediği için biraz beklemenizi tavsiye ederim.

2021 Nisan ayında hangi oyunlar çıkacak?
Anmadan Geçmeyelim Köşemiz

Resident Evil 7 Biohazard , 1 Nisan (Stadia)

Hand Physics Lab , 1 Nisan (Oculus Quest)

Carrier Command 2 , 1 Nisan (PC)

Ys VIII: Lacrimosa of Dana , 1 Nisan (PS4 , PS Vita , PC)

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III , 1 Nisan (PS4,PC, Swtich)

Dungeon and Puzzles , 1 Nisan (Switch)

Lost Words: Beyond the Page , 7 Nisan (PC,Switch,Xbox One,PS4)

Don’t Give Up: A Cynical Tale , 8 Nisan (PC,Switch)

Cozy Grove , 8 Nisan (Mobile,Xbox Series X|S,Switch,PS4,PS5,PC,Xbox One)

MLB The Show 21, 20 Nisan (PS4,PS5,Xbox One , Xbox Series X|S)

Metal Tales: Overkill , 22 Nisan (PC)

Humankind , 22 Nisan (PC,Stadia)

MotoGP 21 , 22 Nisan (PS4,PS5,Xbox One,Xbox Series X|S, Switch, Pc, Stadia)

Judgment , 23 Nisan (PS4,PS5,Xbox Series X|S,Stadia)