2017 Yılında Çıkacak Olan Muhtemel En İyi 20 Oyun

2017 yılının şu ilk günlerinde bu sene içinde çıkması kesinleşen, en çok beklenen ve muhtemelen en iyi oyunlar arasında olacağını düşündüğümüz 20 oyunu sizler için seçtik. Liste oyunların çıkış tarihlerine göre sıralandı. Listede eksik gördüğünüz, şu oyun da bu sene iyi çıkış yapar dediğiniz oyunları yorum olarak bizlerle paylaşırsanız çok seviniriz…

Gravity Rush 2 (20 Ocak)

Gravity Rush 2 ile bambaşka bir deneyime hazır olun. Kendine has fizik kuralları ve karakterleri ile senenin en farklı Playstation 4 yapımlarından biri olmaya aday.

 

Resident Evil 7: Biohazard (24 Ocak)

Bir efsanedir Resident Evil. Oyunlarının yanı sıra filmleri de bulunan oldukça popüler bir korku oyunu serisi. Son oyunlar ile beklentileri karşılayamasa da Capcom bu sefer oldukça iddialı. Seriyi eski görkemli günlerine döndürüp döndüremeyeceğini hepimiz deneyip göreceğiz.

 

Nioh (9 Şubat)

İçinizde benim gibi Souls serisi fanları mutlaka vardır. Nioh adlı bu oyun Souls serisinden bile zor olması ile çıkmadan çokça konuşulmaya başladı. Souls serisi ile asya kültürünü entegre ederek daha hızlı bir oynanış sunan ve bizleri kanser etmeye aday oyunların başında geliyor.

For Honor (14 Şubat)

Ubisoft’un göz bebeği For Honor, Samuray, Viking ve de Orta-çağ Şövalyelerinin yer aldığı bir tür Moba aslında. TPS aksiyon temalı oyunu bekleyenlerin sayısı oldukça fazla. Her sınıfın kendine has bir takım özellikleri bulunuyor. Kimi daha hızlı ama hasarı az, kiminin zırhı kalın ama ağır bu tür farklılıkları temel alarak Ubisoft belki ileride karşımıza bir DLC ile Yeniçeri’leri de çıkartabilir.

 

Horizon: Zero Dawn (28 Şubat)

Killzone serisini yapan Guerrilla Games’in son oyunu Horizon: Zero Dawn E3 2015 fuarın da ilk göründüğü andan itibaren en çok beklenen oyunlardan oldu. Muazzam grafikleri ve oynanışı ile merak uyandırıcı hikayesi ile senenin en iyi oyunu olmaya aday.

 

 

NieR: Automata (7 Mart)

Drakengard, ya da Drag-On Dragoon adı ile de bilinen serinin devam oyunu olacak NieR: Automata Japonlar’ın anime ve mangalar da sıkça gördüğümüz atmosfer ve karakterlere benzer bir yapıyı oyun dünyasına taşıyor. Aksiyon türünde ki oyun Ps 4 ve Pc için çıkacak.

Tom Clancy’s Ghost Recon: WILDLANDS (7 Mart)

Bir başka E3 2015’te video ile çıkış yapan oyun olan Tom Clancy’s Ghost Recon: WILDLANDS arkadaşlarınızla oynamak için ideal bir oyun olacak gibi. Rainbow Six ile oldukça beğenilen multiplayer yapısını farklı bir atmosferde, farklı bir deneyim olarak bizlere sunacak Ghost Recon için beklentiler epey yüksek.

Mass Effect: Andromeda (21 Mart)

Evet bir başka efsane seri ile devam ediyoruz. Mass Effect serisi 3. oyun ile bizlere veda ettiğini düşündüğümüz seri yeni oyun haberi ile bizleri inanılmaz mutlu etmişti. Mass Effect Andromeda ile BioWare’in yarattığı o inanılmaz geniş ve de dolu hikayeleri düşündükçe heyecanlanmamak elde değil.

Persona 5 (4 Mayıs)

J-Rpg sevenlerin en çok beklediği oyunlardan olan Persona 5 ilk kez 2013’te duyurulmuştu. O günden beri bir çok bekleyeni olan oyun bu yaz bizlerle olacak.

Injustice 2 (16 Mayıs)

Dc evrenin sevilen kahramanlarının ve villain’larının yer alacağı ikinci Injustice oyununun Ed Boon’un attığı tweet ile 16 mayısta bizlerle olacağı netleşti. Superman, Green Lantern, Flash ve daha niceleri…

 

Rime (Mayıs içerisinde)

Huzur dolu oynanış videoları ve resimleri ile bizler ihya eden Rime bu huzuru daha uzun süreli bizlerle buluşturmaya mayıs ayı içerisinde gelecek.

Shenmue III (2017 içerisinde)

Kickstarter’da başlayan ve başarıya ulaşan bir hikaye… Shenmue III. Urban-Open World  oyunlarının atalarından olan Shenmue isteğine ulaşıp amaçladığı paraya ulaştı. Bakalım karşılığını nasıl ödeyecek.

Divinity: Original Sin II (2017 içerisinde)

Eski usul, izometrik kamera ile oynanan rpg oyunları son senelerde tekrar çıkmaya başladı. Zorluk seviyesi bir hayli yüksek ama verdiği zevkte zorluğu ile doğru orantılı olan Divinty ikinci oyunu ile neden Diablo, Planescape Torment gibi rpg oyunlarının efsane olduğunu merak edenler ve de izometrik rpg’lere başlamak isteyenler için iyi bir tercih.


Guardians of the Galaxy: The Telltale Series (
2017 içerisinde)

Telltale Games’in kendine has diyalog üstüne kurulu oyun sistemi ile Marvel evreninden çokça sevilen Guardians of the Galaxy’nin nasıl bir uyum içerisinde olacağı senenin en çok merak edilen olaylarından biri.

Gran Turismo Sport (2017 içerisinde)

Playstation dünyasının tartışmasız yarış ve simülasyon oyunları kralı, Gran Turismo‘nun çıkacak son oyunu Playstation sahiplerinin sabırsız geceler geçirmesine neden olacak kadar önemli bir yapım. Forza’nın son oyunu ile oldukça büyük başarı yakalamasına bakalım GT nasıl bir karşılık verecek.

 

Hellblade: Senua’s Sacrifice (2017 içerisinde)

Harika sunumu ve ilgiinç hikayesi ile Ninja Theory’nin Devil May Cry’dan sonraki ilk oyunu olacak. Oldukça güzel bir fragmanı da bulunan Hellblade’in tam çıkış tarihi belli olmasa da sene içerisinde bizlerle olacak.

Prey (2017 içerisinde)

Geçtiğimiz ay yeni bir video yayınlayarak bizleri uzaydaki boşluk ve yalnızlık hissini çok güzel hissettiren Prey Dead Space’ten sonra oluşan açığı kapayabilecek mi göreceğiz.

Outlast 2 (2017 içerisinde)

İlk oyun ile streamer ve youtuberlar’ın en gözde oyunlarından olan Outlast ikinci oyun ile bizleri yine korkutacak gibi. Yayınladığı demo ile oldukça beğeni toplayan oyunun bu senenin en çok konuşulan oyunlarından olacağı kesin.

Red Dead Redemption 2 (2017 içerisinde)

Rockstar Games’in oyun dünyasına kazandırdığı en önemli iki yapımdan biri olan Red Dead Redemption duyurulduğu andan, hatta ondan önce bile en çok beklenen oyunların başındaydı. Western temalı oyun açlığı zaten çekiyorduk bu açığı kapamaya gelen oyun RDR gibi bir efsane olunca söylenecek fazla bir şey yok.

Scalebound (2017 içerisinde)

Co-op oynanış videosu ile bizleri meraklandıran ve hack’n slash temalı oyunların çok çıkmadığı şu günlerde ilaç gibi gelebilecek, yeni Devil May Cry olabileceği söylenen (ben pek sanmasamda) ilginç bir yapım.