Bomber Crew – Oyun İnceleme

Bomber Crew

2. Dünya Savaşı sırasında muharebe uçaklarının yeri ayrıdır. Savaşta çok önemli rol oynayan bu uçakların birbirinden farklı hikayeleri vardır. Biz ise kendi hikayemizi yazıp yönetmek için sahneye çıkıyoruz. Ordu tarafından bize verilen uçağın mürettebatını kendimiz tek tek seçiyor ve bu onurlu insanlarla zorlu görevlere çıkıyoruz. 19 Ekim 2017 tarihinde satışa sunulan Bomber Crew, oyuncular tarafından oldukça beğenildi. ‘AAA’ kategorisinde bir yapım olmasa da aksiyon, macera ve küçük çaplı gerilimler yaşamak isteyen biriyseniz işte size Bomber Crew !


İçerik – Oynanış

Oyunda menüler arası geçiş yaparak belirtilen talimatları yerine getiriyoruz. Örneğin bir ekip üyesi seviye atladığında ona vereceğimiz yetenekleri, giysileri veya güçlendirmeleri çeşitli menüler aracılığı ile gerçekleştiriyoruz. 5 adet menümüz var bunlar;

Recruit

Bu menü içerisinde mürettebata eleman alımı yapabiliyoruz. Örneğin pilot konumuna veya mühendis konumuna eleman ataya biliyoruz.

Crew Gear

Bu menü içerisinde ise mürettebatımızın giysilerini, zırhlarını ve çeşitli aksesuarlarını değiştirebiliyoruz. Bir nevi kişiselleştirme bölümü diyebiliriz.

Training

Mürettebatımızın yeteneklerini belirleyebileceğimiz, ikincil görevler verebileceğimiz ve onları güçlendirebileceğimiz bir kategori.

Aircraft

Crew Gear ile aynı işleve sahip bir menü. Tek farkı uçağımızın özelliklerini ve silahlandırılmasını buradan yapabiliyor olmamız. Hatta uçağınıza kendi oluşturduğunuz logo tasarımlarını bile ekleyebilirsiniz. Çeşitlilik konusunda üstüne yok.

Briefing

Bu menü ise bizim görevlerimizi alacağımız yer oluyor. Zorluk derecesine, risklerine ve ne kadar ödül verebileceğine bağlı olarak farklı görevler alabiliyoruz.

Bu gif kısa ve öz bir biçimde anlatıyor aslında menü yapısını 🙂

Tüm bunların yanında çok detaylı bir biçimde işlenmiş içerik kısmına göz atalım. Oyunun iki çeşit para birimi var biri deneyim elde ettikçe artan biri de görev yaptıkça kazandığımız para birimi. Bomber Crew‘de en fazla kullanacağımız işte bu ikinci olacak çünkü fazlasıyla rahat elde edebiliyoruz.

Bu kazandığımız para ile uçağımızı geliştirebiliyor ve ekibimizi güçlendire biliyoruz. Görev sırasında uçağın yakıt durumuna, hidrolik sistemlerine ve motorlarına çok dikkat edin. Zira başınız ciddi anlamda ağrıyacak 🙂 Pilotunuzun seviyesine bağlı olarak uçağınıza, savaş anında belirli manevralar, ani hızlandırma, yükselme ve alçalma gibi komutlar verebiliyoruz.

Örnek olarak kanatları harap olmuş bir uçağın indirilmesi.

Tabii Bomber Crew yapımını ‘Crew’ yapan en önemli unsur ise, görev sırasında ekibimizi kontrol edebiliyor olmamız. Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim. Bu konuyu örnek vererek açıklayacağım; zorlu bir görevdesiniz ve uçağınıza dört bir yandan ateş ediliyor, pilotunuzun sağlığı ve makineli tüfeklerin mermisi azalmış durumda, tam bu sırada uçak içi kamerasından pilotunuzu sağlık yerine götürüyor ve tüfeklerin mermisini doldurmak için silah görevlilerine komut veriyorsunuz. Yani savaşı birebir yaşıyorsunuz. Bomber Crew bu hissi çok güzel veriyor açıkçası.

Bu gif resminde görüldüğü gibi komutları veriyor ve savaşa devam ediyorsunuz. Tüm kontrol sizde !

En önemli nokta ise düşmanlarımızı işaretlemek. Eğer düşman uçaklarını işaretlemez isek makineli tüfeklerimiz onları vuramaz ve bizde karayı boylarız 🙂 Bu işlemi gerçekleştirmek için önce hedefe doğru fare eğimimizi koyuyor ve kırmızı dairenin dolmasını bekliyoruz. Ardından çatışma başlasın !

Bir gece operasyonu.
Bu 13 dakikalık kısa anlatım ve oynanış videosundan oyun hakkında az çok fikir sahibi olabilirsiniz;

Bu video sahibinden izin alınarak yazıya eklenmiştir.*


Oyunun Görselleri

Navigasyon görevi ile ilgilenen ekip üyesini en üst seviye set ile donatmışlar. Ekranın solunda görünen değerler ise o kişinin özellikleri oluyor. Sırayla zırhı, hızı, sıcaklığa dayanıklılığı ve oksijen dayanıklılığı verilmiş. Onun altında ise kişisel bilgileri yer alıyor.
Uçak içi kamerası ile tüm ekip üyelerini gözlemleyebiliyor ve komutlar verebiliyoruz.
Bu resimde ise uçağımızın kişiselleştirme ayarlarını görüyoruz.
Oyunda en çok göreceğimiz ekran bu. Grafikleri ve detayları ile harika bir yapım olmuş diyebilirim.

Son Not – Bağlantılar

Bomber Crew yapımını ilk duyurulduğu tarihten bu yana bekliyordum. Hem uygun fiyat hemde iki boyut ile üç boyut karışımını harika bir şekilde harmanlamış olan bir tema ile geliyordu. Kendi ekibimizi oluşturabiliyor, geliştirebiliyor ve hatta savaş anında hem düşmanlarla çatışıyor hemde uçağın ve ekibin sorunları ile ilgilenmeye çalışıyorduk. Bu tarz oyunlar beni oldukça heyecanlandırır çünkü sıfırdan başlıyor ve bir şeyler öğrene öğrene ilerliyorsunuz. Zorluklar karşısında bir daha ki sefer nasıl ayakta durabileceğinizi tecrübe ediyorsunuz. Bence bu his harika bir olay. Demem odur ki 2. Dünya Savaşı sırasında kendi uçuş ekibiniz ile savaş maceralarına çıkmak istiyorsanız bu oyun tam size göre ! Türkçe desteği maalesef yok ancak temel İngilizce bilginiz varsa sorun yaşamadan içerikleri anlayabilirsiniz. Çıkışından bu yana henüz pek bir zaman geçmese de olumlu notlar almayı başaran bu yapımı bir an önce oynamanızı temenni ediyorum 🙂

Oyunun Steam Adresi

Yayımcı Şirket Resmi Site

Yayımcı Şirket YouTube Adresi

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 7/8.1/10 x86/x64
İşlemci: Intel Core i3-530 (4 * 3000) veya eşdeğer
Bellek: 2 GB RAM
Ekran Kartı: Geforce 9800 GT (1024 MB)
Depolama: 500 MB kullanılabilir alan

Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 7/8.1/10 x86/x64
İşlemci: Intel Core i3-6300 (2*3800) veya eşdeğer
Bellek: 2 GB RAM
Ekran Kartı: GeForce GTX 560 Ti (1024 MB)
Depolama: 500 MB kullanılabilir alan

Bomber Crew

Bir başka incelemede görüşmek üzere…