Fernbus Simulator, geliştiricisi TML-Studios olan, yayımcılığını Aerosoft GmbH’nin üstlendiği bir realistik simülasyon oyunu. Oyun, 24 Ağustos 2016 tarihinde Steam üzerinden satışa çıkarak, simülasyon hayranlarının beğenisine sunuldu. Pekiyi, Fernbus Simulator‘un diğer simülasyon oyunlarından ne gibi farklı özellikleri var? Gelin, hep birlikte inceleyelim.
Fernbus Simulator, yapısından dolayı merakla beklenen bir simülasyon oyunuydu. Mevcut olan simülasyon oyunlarında genellikle kamyon, araba vb. gibi araçları kullanıyorken, tam anlamıyla bir ”otobüs” simülasyonu olarak karşımıza çıkan Fernbus bizi oldukça sevindirdi. Dolayısıyla Alman oyun firması, eksikliği hissedilen noktayı doldurmak için güzel bir atılım yapmış diyebiliriz.
Öncelikle, oyunun içeriğinden biraz bahsedelim. Fernbus Simulator, ana vatanı olan Almanya yollarında maceraya başlıyor. Ayrıca, otobüslerin üzerinde görmüş olduğunuz yazı, Almanya’nın önde gelen otobüs şirketlerinden biri olan Flixbus‘a ait. Böyle büyük bir otobüs şirketinin, simülasyon oyununa resmi olarak dahil edilmesi gerçekten güzel. Oyunda, orijinal MAN Lion’s Coach ve Lion’s Coach C otobüslerini kullanıyoruz ve kırktan fazla Alman şehrine seyahat etme imkanımız var. İlk izlenim olarak, oyunun yapım sürecindeki protokol aşaması gerçekten takdire şayan. Daha ilk andan itibaren oyunculara Fernbus Simulator‘un sıradan, gelişi güzel yapılmış bir simülasyon oyunu olmadığının mesajı veriliyor.
Gelelim oyun mekaniği ve grafik özelliklerine. Otobüslerin kokpitlerindeki detaylandırmalar muazzam nitelikte. Otobüs detaylandırmaları ise daha önce de bahsettiğimiz gibi göze oldukça hoş görünüyor. Yolcuların biletlerini ise şoför, yani siz kesiyorsunuz. Dilerseniz otobüsten inip çevrede güzel bir yürüyüşe de çıkabilirsiniz. Oyunda, dört mevsim hava durumu, karmaşık otoyol sistemi ve gerçekçiliği artırmaya yardımcı trafik sıkışıklığı, kaza ve şantiye ögeleri bulunuyor. Sürüş esnasında ise, otobüsün virajlarda verdiği salınım tepkimeleri ve süspansiyon hissiyatı son derece başarılı yansıtılıyor.
Bu noktaya kadar her şey son derece güzel. Fakat Fernbus Simulator’un bazı noktalarda eksik kaldığını da belirtmemiz gerekiyor. Örneğin, oyundaki yapay zeka böyle bir oyuna göre son derece yetersiz diyebiliriz. Trafikte yapılan ani manevralar, araçların yaptığı şerit ihlalleri vb gibi durumlar kazaya davetiye çıkarabiliyor. Söz konusu Almanya trafiği olunca ve oradaki sürücülerin trafik bilinçlerinin ortalamanın çok üzerinde olduğu göz önüne alındığında bu gibi durumlar oyuna olumsuz etki katabiliyor. Değinmemiz gereken bir diğer nokta ise, çevre detaylandırmaları. Otobüs modellemelerindeki başarı ve titiz çalışma ne yazık ki çevresel faktörlerde kendisini hissettiremiyor. Eğer amacınız sadece otobüsü sürmek ise, Fernbus Simulator sizi kesinlikle tatmin edecektir. Lakin ”çevresel detaylar da benim için çok önemlidir” diyorsanız, oyun size bu noktada istediğinizi tam olarak vermeyebilir.
Sonuç olarak; Fernbus Simulator, gerçekçi otobüs modellemeleri ve sahip olduğu çeşitli içeriği ile otobüs simülasyonuna ilgi duyan oyuncular için oldukça güzel bir alternatif oluşturuyor diyebiliriz. Oyun, aldığı güncellemeler ile birlikte sürekli olarak geliştiriliyor. Ayrıca, oyuna Türkçe dil desteğinin eklendiğini de belirtmekte fayda var. Fernbus Simulator‘e Steam üzerinden 96,30 TL ödeyerek sahip olabilirsiniz.
Not: Oyun şu an için Steam’de %25 indirimde. İndirimli satış fiyatı, 72.22 TL.
SİSTEM GEREKSİNİMLERİ
MİNİMUM:
- İşletim Sistemi: 7/8/8.1/10 (64bit)
- İşlemci: Intel Core i5 Processor 2.6 GHz
- Bellek: 6 GB RAM
- Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 560 or similar AMD Radeon
- DirectX: Sürüm 11
- Depolama: 45 GB kullanılabilir alan
- Ses Kartı: Direct X
Yorum yap