Skyrim’in o puslu dağlarına ilk adımımızı atmamızın üzerinden dile kolay, tam 14 yıl geçti. O dönem doğan çocuklar şimdi liseye gidiyor, biz ise hala Tamriel’in yeni macerasını bekliyoruz. Bethesda, The Elder Scrolls 6 duyurusunu 2018’de o meşhur (ve artık tarih olan) E3 fuarında yaptığında heyecandan yerimizde duramamıştık. Ancak aradan geçen yıllar, sadece kısa bir teaser videosu ve bolca sessizlikle doldu. Neyse ki Bethesda cephesinden, stüdyonun ağır topları Todd Howard, Angela Browder ve Emil Pagliarulo sessizliği bozdu ve projenin gidişatı hakkında hepimizi meraklandıran detaylar paylaştı.

Todd Howard: “Süreç Gayet İyi İlerliyor”
GameInformer’a konuşan Bethesda’nın efsane ismi Todd Howard, yüreğimize biraz olsun su serpiyor. Howard, projenin “gerçekten iyi ilerlediğini” belirtiyor. Stüdyonun büyük bir çoğunluğunun artık resmen The Elder Scrolls 6 üzerinde çalıştığını, ancak Bethesda kültüründe projelerin her zaman iç içe geçtiğini hatırlatıyor. Yani Starfield geliştirilirken bile arka planda TES 6 için çarklar dönüyormuş. Howard, “Keşke biraz daha hızlı, hatta çok daha hızlı olsaydı ama bu doğru yapmak istediğimiz bir süreç,” diyerek kaliteden ödün vermeyeceklerinin altını çiziyor. Bu da oyunun ön prodüksiyon aşamasının oldukça sağlam tutulduğunu gösteriyor.

Skyrim Günlerinden Bu Yana Neler Değişti?
Stüdyo Direktörü Angela Browder ise işin teknik ve vizyoner tarafına değiniyor. Browder, şu an geliştirdikleri şeyleri gördüğünde, “Skyrim dönemindeki Angela bunu asla hayal edemezdi,” diyerek teknolojinin ve oyun tasarımının geldiği noktaya şaşırıyor. Browder’a göre oyun, “sonsuz olasılıklar dizisi” sunacak ve sektörün ne kadar ilerlediğini görmek isteyen oyuncular için tam bir görsel şölen olacak. Kendi deyimiyle durumu şöyle özetliyor: “Müthiş (Dope) olacak.” Biz de bu iddialı sözlerin altının dolmasını heyecanla bekliyoruz.
The Elder Scrolls 6 Ne Zaman Çıkacak? (Ve O Meşhur Hindi Benzetmesi)
Türkiye’deki ve dünyadaki oyuncuların Google’da en çok arattığı o malum soru: The Elder Scrolls 6 ne zaman çıkacak? Stüdyo Tasarım Direktörü Emil Pagliarulo, bu konuda oyuncuların sabırsızlığını anladığını ancak stüdyonun kendi üzerinde aynı zaman baskısını kurmadığını belirtiyor. Pagliarulo durumu harika bir benzetmeyle açıklıyor: “Hayranlar gerçekten ne istiyor? Beklentilerini karşılamayan, vaktinden önce çıkmış bir oyun mu? Yoksa fırında yeterince kalmış ve çıktığında lezzetli olan bir hindi mi?”
Pagliarulo, Rockstar’ın GTA 6 sürecini ve ertelemelerini örnek göstererek, bu çapta devasa oyunların geliştirilmesinin zaman aldığını vurguluyor. Bethesda, oyunun herkesin hayalindeki o mükemmel seviyeye gelmesi için gereken tüm zamanı kullanacak gibi görünüyor. Yani “çiğ hindi” yemek istemiyorsak, biraz daha sabretmemiz gerekecek.

Geçtiğimiz aylarda oyunun bir anda piyasaya sürülebileceğine (shadow-drop) dair bazı söylentiler dolaşsa da, bu çapta bir yapım için böyle bir strateji neredeyse imkansız görünüyor. Şu an için oyunun geçeceği bölge bile resmi olarak açıklanmış değil. Ancak geliştirici ekibin bu son açıklamaları, mutfakta işlerin yolunda gittiğini ve beklediğimize değecek bir yapımın yolda olduğunu gösteriyor. Biz Fanzade olarak nöbetteyiz, Tamriel’den yeni bir duman yükseldiğinde ilk sizin haberiniz olacak.


Yorum (0)