Anime Türleri Nelerdir? Komediden Fantastiğe, Dramadan Polisiyeye -JANRA’LAR-

Bu yazımızda anime terimlerinden tür isimlerini ele alacağız. Yani anime türleri. Her ne kadar çoğunun İngilizce (veya Türkçe) çevirisinden ne olduğu direkt anlaşılsa da bir kısmının da isimlerinin sadece Japonca olması sebebiyle açıklamaya ihtiyaç duyuyorlar. Ha internette arayıp ne olduklarını bulamaz mısınız? Bulabilirsiniz. Ama biz takipçilerimiz için hem bu zahmeti ortadan kaldırıp yorum ve önerilerimizle anime türleri hakkında bildiğimiz ve öğrendiğimiz her şeyi (ilginizi çekebilecek ve sıkıcı olmayan her şeyi) size aktarmaya çalışacağız hem de belki de beğendiğiniz veya beğenebileceğiniz anime türlerini keşfetmenize yardımcı olacağız. Hem bu kadar temel bilgilere bile sitemizde yer vermezsek bu bizi nasıl bir site yapar değil mi?

Önceden belirtmekte fayda var: animeler birden fazla türün öğelerini içinde barındırabilir. Hatta hemen hemen hiç bir animeyi türü şudur diye kestirip atmak olmaz. Anime türleri arasında hitap ettikleri yaş grubu gibi çok geniş kümeler olmasının yanında, içinde barındırdıkları öğelere göre daha küçük kümelere de özelleşir. Bu açıklamayı da aradan çıkardığımıza göre buyrun;

Anime Türleri

Action (Aksiyon) – Anime Türleri

İsim ne diyorsa o. En yoğun olarak yapılan ve en popüler animelerin çıktığı anime türlerinden olmasının yanında en önemli özelliklerinden biri görsel zenginliktir. Sonuçta amaç izleyiciyi heyecanlandırmak ve ekrana kilitlemek olduğu için özellikle yeni örnekleri son derece doyurucu ve akıcı görsel efektlere sahiptir, tıpkı Hollywood muadillerinde olduğu gibi. Görselliğin kaliteli olması her zaman animeyi kaliteli yapmaz ne yazık ki. Örnek olarak Sword Art Online, Kill la Kill ve Shingeki no Kyojin (Attack on Titan)‘ı verelim gitsin. Fakat söylediğimiz gibi en çok anime yapılan türlerden biri ve kesinlikle bunlarla sınırlı değil.

Shingeki no Kyojin (Attack on Titan)

Adventure (Macera)  – Anime Türleri

Macera türünü diğer anime türlerinden ayıran öğe söz konusu animenin kahramanının seyahat halinde olması, maceradan maceraya atılmasıdır. Bu maceracı kahraman dövüşçü, kanun kaçağı veya serseri istenmeyen çocuk falan olabilir, farketmez. Aksiyon öğeleri barındırabilir hatta büyük ihtimalle barındırır. Örnek verecek olursak orjinal Dragon Ball, Pokemon ve Hunter X Hunter gibi animeleri sayabiliriz.

Hunter X Hunter

Comedy (Komedi)  – Anime Türleri

Komedi türü genellikle tek başına kullanılmaz, bahsettiğimiz geniş kümelerdendir. Buraya açabileceğimiz tek parantez başarılı komedi animeleri batı coğrafyasıyla doğu coğrafyası arasında farklılık gösterebilmektedir bu da kültürlerin mizah anlayışıyla alakalıdır. Sade komedi amaçlı yapılan animeler çoğumuzu güldürmez mesela veya parodi animelere gülmek için verilen referansları iyi bilmek gerekir. Örnek olarak verip aynı zamanda önerebileceğimiz komedi animelerinden bazıları Gekkan Shoujo Nozaki-kun (Monthly Girls’ Nozaki-kun, Daily Lives of High School Boys ve Seitokai Yakuindomo.

Gekkan Shoujo Nozaki-kun (Monthly Girls’ Nozaki-kun)

Demons (İblisler)  – Anime Türleri

Daha geniş kategorilerin içerisine de dahil edilebilecek bu kategori kendi fanlarını üretmesi sebebiyle başlı başına bir kategori halini almıştır. Her ne kadar ismi korku çağrıştırsa da bu türdeki tüm animeler korku animesi olmaz hatta şaşırtıcı derecede diğer türlerde yapılan iblis animesi sayısı daha fazla hale gelmiştir. Sözü henüz geçmemiş olsa da, komedi, romantik, hayattan bir kesit, harem hatta ecchi türünde iblis animesi bulmak mümkündür. Ecchi dedikten sonra bizi sapık durumuna düşürmeyecek örneklerimiz Berserk, Blood Lad ve Inu Yasha.

Blood Lad

Drama (Dram)  – Anime Türleri

Duygulandıran ve ağlatan animeler bu türe girer. Yine başka türlerle birlikte kullanılan bir kategoridir. Pek çok anime dram öğesi barındırabilir fakat bir animenin ana öğesinin dram olması bambaşka bir konudur. Japonların başkalarından çok daha iyi yaptığı bir şey daha. Bizim seçtiğimiz örneklerimiz: Shigatsu wa Kimi no Uso (You Lie in April), Anohana: The Flower We Saw That Day ve tabii ki Clannad (tamam Clannad: After Story)

Shigatsu wa Kimi no Uso (You Lie in April)

Ecchi  – Anime Türleri

Bu kelimenin tam bir çevirisi yok çünkü Hentai’deki H harfinin telaffuzundan çıkmış bir kelime. (“H” İngilizce’de “eyç” diye telaffuz edilir, Japonlar da İngilizce okunuşları “katakana” ile yani sabit hecelerle heceleyerek öğrendikleri ve hiçbir kelimeyi katakanayla tam hece sayısında telaffuz etmeleri mümkün olmadığı için sesli bir harf ile biten bir hece eklerler. “eyç” de “eççi” olur. Mantık getirmeye çalışacaksanız aq oç gibi düşünün.) Bu Japonca dersinden sonra Ecchi tarzına geri dönecek olursak içinde pornografiye kaçmayacak kadar cinsellik barındıran tür diyebiliriz. Tek başına Ecchi olmaz sanmayın olur fakat genellikle diğer türlerle daha güzel harmanlanır. Özellikle komedi, bazen dram veya psikolojik animelerde izlediğinizde kendinizden utanmamanız daha olasıdır. İzlediğimizi utanmadan söyleyebildiğimiz Ecchi animelerden bazıları Shokugeki no Souma (Food Wars!), No Game No Life ve Ecchi öğeleri sebebiyle gönül rahatlığıyla öneremediğimiz ama yapılmış en iyi animelerden biri olan Monogatari serileri.

No Game No Life

Fantasy (Fantastik)  – Anime Türleri

İçinde fantastik kurgusal öğeler barındıran animeler bu türe girer. Gerçek dünyada geçmez veya gerçek dünyayla ilişkili olsa da alternatif bir gerçeklik de barındırır. Gerçeklik sınırlarını ortadan kaldırdığı için, Japonların da fantazi algısı iki ejderha bir büyücüden fazlası olduğu için çok iyi animelere alt yapı oluşturur. Önceki türlerde saymadıklarımızdan bazı fantastik animeler Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu (Re:ZERO -Starting Life in Another World-), Mushishi, Zetsuen no Tempest (Blast of Tempest)

Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu (Re:ZERO -Starting Life in Another World-)

Game (Oyun)  – Anime Türleri

Bu animeler bir oyun hakkında olur. Animenin sadece söz konusu oyunu hikayenin temeline oturtması gerekmez, bir oyun vesilesiyle birlikte olanların ilişkilerini de konu alabilir. Konusu geçen bir kart oyunu, masa başı oyun ve hatta bilgisayar oyunu bile olabilir. Yine bir dipnot olarak yeni çıkan oyunların reklam amaçlı animeleri de yapılır. Pokemon‘un bu popüleriteye ulaşmasının en önemli sebeplerinden biri animesidir ve Sun&Moon olarak devam etmektedir. (Evet Ash hala 10 yaşındadır.) Pokemon dışındaki bazı örnekler Yu-Gi-Oh!, Death Parade ve Hikaru no Go.

Death Parade

Harem – Reverse Harem (Ters Harem)  – Anime Türleri

Kadın okuyucularımız ıyy demeden Reverse Harem’i de ekledik fakat hangisinin reverse (ters) olduğu tanımını biz yapmadık o yüzden lütfen daha fazla vurmayın. Adından da anlaşılacağı üzere bu animeler ana karakterin birden fazla karşı cins (belki arada bir iki adet hemcins) ile olan münasebetini konu alır. Spoiler vermiş gibi olmayalım ama genellikle romantizm anlamında bir sonuca varmazlar, hemen hemen hepsinde ana karakterin kararsız kalmasıyla hem eş adaylarını hem de izleyici delirtmeleriyle ünlülerdir. Tamamına yakını romantik komedi şeklinde işlenir ve oldukça eğlendiricidir. Verebileceğimiz örnekler Nisekoi, Boku wa Tomodachi ga Sukunai NEXT (Haganai: I don’t have many friends NEXT), The World God Only Knows (Harem), Ouran Koukou Host Club, Kamisama Hajimemashita (Kamisama Kiss), Akatsuki no Yona (Reverse Harem)

Kami nomi zo Shiru Sekai (The World God Only Knows)

Hentai (Sapık)  – Anime Türleri

Burayı geçebilir miyiz? Peki geçmiyoruz, kendimizi rezil etmemeye çalışarak açıklayalım. Hentai kelime anlamı olarak “Pervert” yani “Sapık” demektir. Ecchi’de bahsettiğimiz birinin yüzüne sapık demek ağır olacağı için H’sini söylemek de daha hafif olanı oluyor bu durumda. Ecchi’den farkı cinselliğin boyutu dışında konu işleyişinde de kendini gösterir, genellikle konu olmaz, “konulu” olur. Artık geçebilir miyiz? Örnek isteyen de aratsın, biz vermiyoruz.

Hentai Neymiş

Historical (Tarihi)  – Anime Türleri

Adından da anlaşılacağı üzere tarihi olayları veya dönemleri konu alır. Olayların gerçek olmasına gerek yoktur. Hatta tarihin de gerçek olmasına gerek yoktur; alternatif tarih animeleri de vardır. Çoğunluğu haliyle Japonya tarihini konu almasına rağmen Avrupa ve Amerika gibi coğrafyaların tarihini konu alan şaşırtıcı derecede iyi animeler de vardır. Örnek olarak Rurouni Kenshin, Baccano! ve The Rose of Versailles‘i verebiliriz.

Rurouni Kenshin

Horror (Korku)  – Anime Türleri

Tıpkı filmleri gibidir. Bazen hayaletli, bazen katilli, bazen canavarlı, bazen de şeytanlıdır. Ortak özellikleri çok fazla vahşet ve kan barındırmalarıdır. Korkutur mu, korkutur. Merak edenler için örneklerimiz: Higurashi no Naku Koro ni (When They Cry), Gakkou Gurashi! (School-Live!) ve Tokyo Ghoul.

Higurashi no Naku Koro ni (When They Cry)

Josei  – Anime Türleri

Kelime anlamı yetişkin kadın demektir. 18 yaş üstü kadınları hedef alır. Nedense kadın denince animelerde yanında romantik otomatik olarak geliyor. Hayra yormayı denersek Romantizm dışındaki diğer türlerde cinsiyet farketmediği fakat Romantizm söz konusu olunca bakış açısı gerektiği için türlerde ayrılma söz konusu diyebiliriz. Josei animelerde romantik ilişkiler idealleştirilmemiş, daha gerçek yani olduğu gibi ele alınır. Acısıyla tatlısıyla hayal kırıklığıyla. Hatta daha genç insanların kaldıramayacağı şekilde çok sert de işlenebilir. Konuları dışında Josei animeler çizim tarzları ile de bilindik animelerden ayrılabilir fakat bu ayrımdan Shoujo’da daha detaylı bahsedeceğiz. Bilindik örneklerden bazıları Nana, Paradise Kiss, and Kuragehime (Princess Jellyfish)

Nana

 

Kids (Çocuklar İçin)  – Anime Türleri

Çizgi film izliyorsunuz diye sizi hor gören arkadaşlarınıza bunu gösterin. Çünkü gerçekten her yaşa hitap eden animeler var ve 12 yaş altı için özel olarak yapılmış animeler de bu kategoriye giriyor. Zararlı içerikten uzak ve ders verici nitelikte olan bu animelere örnek olarak Pokémon, haliyle Digimon, Machine Robo Rescue, and Doraemon gibi animeleri verebiliriz.

Digimon

Magic (Sihir)  – Anime Türleri

Fantastik tür olmanın yanında özellikle sihir ya da büyü üzerine yoğunlaşan animelerdir. Aslına bakarsanız Mahou Shoujo (Sihirli Kız) animeleri başlı başına bir tür haline gelmeden bir önceki duraktır. Sailor Moon, Mahou Shoujo Madoka Magica (Puella Magi Madoka Magica) ve şu an hala devam etmekte olan Little Witch Academia bu türün örneklerindendir.

Little Witch Academia

 

Martial Arts (Dövüş Sanatları)  – Anime Türleri

İsminden de anlaşılacağı üzere konu olarak bir dövüş sanatını konu alır bu da onu aksiyon türünden farklı bir yere koyar. Aksiyon tarzının bir alt kolu olabileceği gibi konusunu macera veya dram gibi de ele alabilir. Silahsız bir dövüş sporu olmak zorunda değillerdir, kılıç, ok ve yay gibi ustalık gerektiren her türlü silah dövüşü üzerine de yoğunlaşabilirler. Hajime no Ippo, Mushibugyou ve History’s Strongest Disciple Kenichi gibi örnekleri popüler dövüş sanatları animelerinin yanına ekleyebiliriz.

Hajime no Ippo

Mecha (Robot)  – Anime Türleri

İsminin çağrıştırdığı gibi mekanik diye çevirmememizin sebebi mekanik kelimesinin hareketli anlamına gelmesidir. Animelerde ise robotlu olanları ifade eder. Japon animeleri benzerlerinden ayıran en önemli türlerdendir. Geneli aksiyon, askeri ve bilim kurgu türünde yapılır. Çok meşhur olan Neon Genesis Evangelion, Mobile Suit Gundam ve Tengen Toppa Gurren Lagann bu türün örneklerindendir.

Tengen Toppa Gurren Lagann

Military (Askeri)  – Anime Türleri

Yine ismin açık olarak anlattığı bir kategori. Konunun bir yerinde ordu, emir-komuta, askerlik ve görev olur. İsminden anlayamayacağınız tek unsur anime sektörünün bu konuları zaman zaman bilim kurgu, fantazi, mecha, romantizm ve komediyle birleştirip bazen ilginç bazen de absürt hale getirebilmedeki sınırları. GATE: Jieitai Kanochi nite Kaku Tatakaeri, Heavy Object ve Girls und Panzer gibi animelere bir göz atarsanız demek istediğimizi anlarsınız.

Heavy Object

Music (Müzik)  – Anime Türleri

Hiç değilse iki sezonda bir yeni bir müzik animesi çıkar fakat pek azı akıllarda yer edecek kadar hatırlanır. Komedisi de dramı da mevcuttur. Akıllarda yer eden müzik animelerinden K-On!, Hibike! Euphonium (Sound! Euphonium)Love Live! School Idol Project gibilerini sayabiliriz.

Hibike! Euphonium (Sound! Euphonium)

Mystery (Gizem)  – Anime Türleri

Gizem animeleri doğaları gereği ekran başına en çok kilitleyen animelerdendir. Eğer gizem çözülürken aslına hepsi rüyaymış gibi saçma bir şekilde bağlanırsa aynı büyüklükte hayal kırıklığı yaratmasıyla birlikte iyi yapılan gizem animeleri her zaman sezonunun en iyileri arasına girerler. Bilindik gizem animelerinden Detective Conan, Hyouka ve Durarara!!‘yı örnek olarak verebiliriz.

Durarara!!

Parody (Parodi)  – Anime Türleri

Komedinin bir alt dalı olan parodi, herhangi bir şeye gönderme yapmaktır. Animelerde bu başka popüler bir animeye, klişe bir espriye, şehir efsanesine, meşhur bir bilgisayar oyununa kısaca aklınıza gelebilecek her şeye gönderme şeklinde tecelli edebilir. Her animede parodi içerik espri olabileceği gibi söz konusu anime tamamen parodi olarak yapılmış veya kendi konusunu parodilerle işlemiş olabilir. Tek dezavantajı espriyi anlamak ve gülmek için atıfta bulunulan kaynağı bilmek gerekir.Çok sevilen Gintama, One-Punch Man ve Hayate no Gotoku (Hayate the Combat Butler!) gibi animeler en önemli parodilerdir.

Hayate no Gotoku (Hayate the Combat Butler)

Police (Polisiye)  – Anime Türleri

Tıpkı diğer roman, sinema ve dizi örneklerinde de olduğu gibi polisiye animelerde de kahramanın bir polis olması ya da içinde polis olması şart değildir. Bir kovalamaca, gizem çözme durumunu yerine getiren bir detektif, ajan ya da eli silahlı bir gönüllü de olabilir. Lupin the Third, Ghost in the Shell ve Psycho-Pass bilindik örneklerindendir.

Lupin the Third

Psychological (Psikolojik)  – Anime Türleri

İzleyicilerini en çok etkileyen türlerden bir diğeri de psikolojik animelerdir. İzlerken kafa yorduran, şaşırtan, akıl oyunları yapan, felsefeye değinen, kendinizi sorgulatan ve tribe sokan animelerdir. Çoğu daha büyük bir yaş kitlesini hedef alır. Başka türlerde örnek olarak vermeyip gözümüz gibi sakındığımız örneklerimiz: Death Note, Boku dake ga Inai Machi (ERASED), ve Mirai Nikki (Future Diary).

Boku dake ga Inai Machi (ERASED)

Romance (Romantik)  – Anime Türleri

Alfabetik gitmemiz bu türü bu kadar gerilere attı yoksa en başta açıklanması gereken bir tür. Aslında açıklanmaya ihtiyacı da yok. Sadece bilmeniz gereken her yaşa uygun romantik animenin olduğu ve tahmin edilebileceğinin aksine genç kızlara yönelik romantik anime olduğu kadar erkekler için de romantik anime çıkmasıdır. Her animenin içinde Hollywood filmleri gibi romantik bir öğe bulunabilmesinin yanında, yaygın olarak harem, komedi ve dramla iç içe işlenir. Usulen verdiğimiz romantik anime örnekleri: Toradora!, Golden Time ve bu sezonun en çarpıcı animesi Kuzu no Honkai (Scum’s Wish)

Kuzu no Honkai (Scum’s Wish)

 

School (Okul)  – Anime Türleri

Okul animesi. Tür olarak geçse de anlayacağınız üzere temadır. Okul animesinin romantizmi, komedisi, aksiyonu her türlüsü olur, kahramanı da ya öğrenci ya hoca olur. Çok fazla örneği arasından diğer türlerde saymadığımız ve bir nevi tavsiye niteliğinde animeler: Ansatsu Kyoushitsu (Assasination Classroom), Danganronpa ve Suzumiya Haruhi no Yuuutsu (The Melancholy of Haruhi Suzumiya)

Ansatsu Kyoushitsu (Assasination Classroom)

Sci-fi (Bilim Kurgu)  – Anime Türleri

Sci-fi science fiction kelimelerinin kısaltılmışıdır. Çok ilerlemiş bir teknolojiyi de ele alabilir, büyük bir yıkım yaşamış kıyamet sonrası (post-apocalyiptic) bir dünyayı da. Büyük bir çoğunluğu uyumluluğundan dolayı aksiyon, mecha ve uzay ağırlıklıdır. Örnek olarak çok eskiye gitmeden Suisei no Gargantia (Gargantia on the Verdurous Planet), Kiznaiver ve Dimension W‘yu sayabiliriz.

Kiznaiver

Seinen  – Anime Türleri

Yetişkin erkek demektir. Tıpkı Josei gibi 18 yaş üstü erkekleri hedef alır. Josei’den farklı olarak şiddet, vahşet, cinsellik, yetişkin mizahı ya da etik algılarını sorgulatma gibi beyin yakan unsurlar içerir. Saydığımız animelerin dışında seinen örnekleri: Bungou Stray Dogs, Prison School, Kekkai Sensen

Bungou Stray Dogs

Shoujo  – Anime Türleri

Kelime anlamı genç kız demektir. Tamam bakire anlamında da kullanılır ama konumuz bu değil. 10-18 yaş arası kızları hedef alır. Bunlarda ağırlıklı olarak romantizm konu alınız. Komedi veya dram şeklinde işlenebilir. Genel özellikleri ilişkilerin ve karakterlerin idealleştirilmiş aşkların ise masum olmasıdır. İyi karakterler çok iyi kötü karakterler çok kötüdür, gri ton yoktur. Tıpkı karakterlerin idealleştirilmesi gibi çizimler de idealleştirilmiştir. Shoujo ve Josei animelerde çizimler, zaten anime genelindeki sevimli tarzın üstüne daha da bir rüyalardan fırlamış gibi pırıltılı ve ışıltılıdır. Genel anime çizimlerinde belli belirsiz olan dudak ve burunlar shoujo ve josei animelerde plastik cerrah ve makyaj uzmanlarının elinden çıkmış, kirpikler daima maskaralı gibi olma eğilimindedir. Buraya kalan shoujo örneklerimiz Ao Haru Ride, Orange, Nijiro Days.

Orange

Shounen  – Anime Türleri

Kelime anlamı erkek çocuktur. (Ne yaptığımızı gördünüz mü?) 10-18 yaş arası genç erkekleri hedef alır. (Tamam düzelttik) Tıpkı shoujo animelerdeki gibi karakterler idealleştirilmiştir. Mesaj verme kaygıları vardır. Kahraman hiçbir zaman çok güçlü veya çok yetenekli olmaz. Ama hiç pes etmeden çalışması, arkadaşlarına önem vermesi ve ne yaparsa yapsın eğlenmeyi bilmesiyle öne çıkar. Bu sayede izleyicilerin kendileriyle özdeşleştirebilmesi ve aynı zamanda kahramanı örnek alarak asla pes etmeden mücadele etmesi öğütlenir. Hatta ana kahramanın her zaman bir adım gerisinde kalan çok hırslı bir de yancısı vardır. Burada da işini sevmenin hırstan daha verimli olduğu öğretilir. Buraya sakladığımız shounen örneklerimiz Naruto, One Piece ve Fairy Tail.

One Piece

Shoujo Ai – Shounen Ai  – Anime Türleri

“Ai” Japonca’da aşk demektir. Shoujo ve Shounen’le birlikte kullanılınca sırasıyla kızların aşkı ve erkeklerin aşkı anlamına gelir. Homoseksüellik akla gelse de hedef aldığı yaş kitlesinden dolayı bu aşklar daha masumane işlenir. Yine de her iki cinsiyetten de sapıkları yok değildir. Örneklerimiz Yuru Yuri, Aoi Hana ve Blue Drop (Shoujo Ai) Sekaiichi Hatsukoi, Gakuen Heaven ve Hybrid Child (Shounen Ai)

Yuru Yuri

Slice of Life (Hayattan Kesit)  – Anime Türleri

Bu animeler Japonların her şeyinin abartılı olduğuna cevap niteliğindedir. İsminden de anlaşılacağı üzere hepimizin yaşayabileceği, hatta animeye konu olmasına şaşıracağınız kadar ilginçlikten uzak ama bir şekilde sıkıcı olmaktan da uzak animelerdir. Gerçekçilerdir, hiçbiri sıkıcı değildir diyemeyiz fakat çok iyi slice of life animeler mevcuttur. Sayabileceğimiz örnekler: Gi(a)rlish Number, Amaama to Inazuma (Sweetness and Lightning), Haruchika: Haruta to Chika wa Seishun Suru (Haruta & Chika).

Amaama to Inazuma (Sweetness and Lightning)

Space (Uzay) – Anime Türleri

Evet uzay da aslında bir temadır. Fakat bu sınıflandırmaları biz yapmadık. Mecha ve Sci-fi ile birlikte iyi gittiklerini de söyledik. Örnek verip geçiyoruz: Space Dandy, Outlaw Star ve Cowboy Bebop.

Cowboy Bebop

Sports (Spor) – Anime Türleri

Tıpkı oyun animeleri gibi belli bir sporu konu alan bu animeler farklı yaşlara hitap edebileceği gibi genellikle arkadaşlık, mücadele ve kararlılık mesajları verir. Geçtiğimiz sezon artistik patinaj animesi olduğunu da düşünerek ne kadar çeşitli animeler yapıldığını sadece hayal edin. O anime Yuri on Ice, diğer örneklerimiz de hepimizin ilk göz ağrıları olan Captain Tsubasa ve Slam Dunk.

Anime Türleri Spor Animesi
Yuri on Ice

 

Super Power (Süper Güç) – Anime Türleri

Aksiyon animelerinden kahraman ve düşmanların dünyaları yok edecek veya insan üstü süper güçlere sahip olmasıyla sıyrılarak bir tür halini almıştır. İzlerken gaza getirir, izlenir. Örneklerimiz: Boku no Hero Academia (My Hero Academy), K, Charlotte

Boku no Hero Academia (My Hero Academy)

Supernatural (Doğa Üstü) – Anime Türleri

Bu türde de karakterlerden ziyade, doğa üstü yaratık, nesne veya olaylar konu alınır. Gizem ile birlikte iyi bir kombinasyon yaratırlar. Noragami, Ao no Exorcist (Blue Exorcist) ve Musaigen no Phantom World (Myriad Colors Phantom World) sayabileceğimiz örneklerdendir.

Noragami

Vampire (Vampir) – Anime Türleri

Vampirli anime. Haliyle konu olarak fantastik ve doğa üstüyle beraber harmanlanarak işlenebilir. Seçtiğimiz örnekler: Owari no Seraph (Seraph of the End), Hellsing ve Vampire Hunter D

Owari no Seraph (Seraph of the End)

Yaoi – Yuri – Anime Türleri

Sırasıyla Shonen – ai ve shoujo – ai animelerin hentai olanları. Biz hiç izlemedik, örnek falan bilmiyoruz. Dilerseniz aratabilirsiniz.

Dışında çıtır çıtır sosyallik çikolatası, içi yumuşacık geek kreması.