burlesque

BURLESQUE – Cher ve Christina Aguilera Aynı Filmde

Bu yazıdaki filmimiz ne gotik, ne egzantrik, ne de karanlık. Burlesque, yine kenarda köşede kalmış ve yine değeri pek de bilinmemiş bir film. 2010 yapımı filmimizin senaryosunu yazmış, filmi yönetmiş ve bu şahane görsel şovu bize bağışlayan kişi, Steven Antin. Oyuncuları ise Cher, Christina Aguilera, Eric Dane, Cam Gigandet, Jullianne Hough, Alan Cumming, Peter Gallagher, Kristen Bell, Stanley Tucci, Dianna Agron, James Brolin. Şaşıracaksınız ama bu film müzikal/romantik. Normalde romantik şeyleri pek izlemem ama romantizm müzikle çok güzel harman olmuş bu filmde.

İki Parça Eşya ve Bir Hayalle Yollara Düşen Ali – Burlesque

Filmimizin konusu ise şöyle; küçük bir kasabada yaşayan Ali(Christina Aguilera), etrafına bakar ve artık buna daha fazla katlanamadığına ve hayatta yapmak istediği şeyin bu olmadığına karar verir ve ilk otobüsle Hollywood’a doğru yola koyulur. Harika bir sese sahip olduğunu düşündüğü için birçok yerdeki iş ilanlarına başvurur. İş aramaktan yorgun düştüğü ve sokaklarda başı boş gezdiği bir anda gördüğü manzara karşısında donakalır. Bu, seksi giyimli bir kadındır. Kadının o kendinden emin hali onu kadının içine girdiği mekana çeker. Ali, daha önce hiç böyle bir şey görmemiştir. Hiçbir yerde olmayan şarkılar ve bu şarkılarla uyarlanmış konseptler ve kıvrak vücutlarıyla dans eden seksi kadınlar. Bunun bir parçası olmak için yalvarır ama tabi onu kâale alan olmaz. Israrcı tavrı sonucu garson olarak kendini işe aldırır. Burlesque‘in sahibi Tess(Cher) zaten zor durumda olan kulubüne bir kız daha alacak durumda değildir ama Ali’nin ısrarı nihayet sonuç verir. Şovda arkada dans eden kızlardan biri olur. Günler böyle giderken bir gün Ali’ye sinir olan Nikki(Kristen Bell) elektriği kapatır. Şov sekteye uğradığı için perdeyi kapatmaya başlarlar ve tam o anda kulakların pasını alan bir ses duyulur. Bu, Ali’dir. Tess dışında ilk defa sahnede biri canlı müzik yapacaktır ve bu durum herkesin hayatını baştan aşağı değiştirecektir.

MERAKLI GERÇEK

Müzikal anlamda kariyer yapmış kişileri nadir gördüğümüz filmlerden biri. Tabi ki Cher’in birden fazla şahane filmleri var ama Christina’nın yok ve uyumları şahane olmuş burda. Evinize Hollywood müzikallerinden bir pencere açılmış gibi hissedeceksiniz. İzlerken kanınız kaynayacak ve hatta ben kadar kendinizi kaybederseniz kalkıp oynayacaksınız 😀 Dans sahnelerini soluksuz izleyeceğinizin %100 garantisini veriyorum. Cher’in oyunculuğunun başka filmlerde gördüğüm kadarıyla şahane olduğunu biliyordum elbet ama Christina da az değilmiş onu gördüm. Acısını da sevincini de şarkılarda nasıl tonladığına ve kareografilere siz de ben kadar hayran kalacaksınız eminim. Ayrıca oyuncu kadrosu da gerçekten kaliteli isimlerden oluşuyor. Stanley kesinlikle bu filmde kendini aşmış bir oyuncu gözümde. Tek tek oyuncuları ve filmi övmeye devam edebilirim cidden ama artık filmi izlemeye geçseniz daha iyi olacak. 119 dakikanızı verdiğinizde bir daha böyle bir şeyin filmini göremeyecek olduğunuzu anlayacaksınız. Bu film ve harika kadro için sana çok teşekkürler Steven Antin 🙂 ve herkese iyi seyirler…