Buzz Lightyear

LIGHTYEAR Filmi ve TOY STORY Hatırası

2022 senesinde yeni bir Pixar filmi daha karşımıza çıkıyor. Bu film ise hepinizin yakından tanıdığı bir karakter. Toy Story’den Buzz Lightyear karakterinin filmi! Ancak tanıdığımız derken yanlış bir ifade kullanmış olabilirim. Çünkü bu Buzz Lightyear bildiğimiz oyuncak Buzz Lightyear değil. Geçtiği evrende oyuncağı yapılan ve gerçek bir insan olan Buzz Lightyear’ın öyküsü. Buzz Lightyear’ı ise Chris Evans seslendiriyor. Bu hikayedeki Buzz karakterimizin yavaş yavaş astranot olmasını, ardından da sonsuzluk ve ötesine doğru yola çıkacağı bir macera izleyeceğiz.

Öncelikle Toy Story film serisi benim sen sevdiğim animasyon serisidir. Her ne kadar 4. filmin biraz gereksiz olduğunu düşünsem bile her film bana duygu dolu anlar yaşatır. Çünkü bu film serisi hem oyuncaklarla oynadığımız çocukluğumuza dair anıları canlandırır hem de dostluğun önemini harika bir şekilde anlatır.

Woody karakterinin birinci filmden bu yana karakter gelişimi harika bir şekilde işlenmiştir. Onun hem Andy’ye olan sevgisini hem de önce anlaşamasa bile ardından Buzz ile olan dostluğunu izlemek oldukça zevkliydi. Buzz karakterinin ise oyuncak olduğunu öğrendikten sonra yaşadığı varoluşsal kriz çok güzel işlenmişti. 2. filmde Jessie ve Bullseye karakterlerinin katılmasıyla bu seri oldukça daha renkli olmuştu. 3. filmdeki anaokulu macerası ve üniversiteye giden Andy’nin oyuncaklarını Boonie’ye vermesi kısımları, duygusallığı da işin içine katarak oldukça kaliteli biçimde anlatılan bir hikayeydi. 4.filmi diğerlerine göre daha az beğensem de Woody ve Bo Pepp arasındaki ilişkiyi çok güzel bir biçimde aktarmışlardı.

5. film gelir mi bilmiyorum. Ama Pixar Toy Story’de gördüğümüz oyuncakların insan versiyonlarının hikayelerini anlatmaya devam edebilir. Örneğin Woody’nin oyuncağına ilham olan kovboyun da bunun gibi bir filmini de çıkarmayı isteyebilirler. Ancak Andy’nin sonraki yaşamının anlatıldığı bir film olsa nasıl olurdu acaba? 5. film olursa Woody evlenmiş olan Andy’nin evini bulup onun çocuklarının oyuncağı olsa ve daha sonra diğer ekip de bir şekilde onlara katılsa bence harika olurdu.

Sonuç olarak Toy Story serisi dostluğun ve hatırlanmanın önemini anlatan unutulmaz klasiklerden biridir. Bu animasyon serisiyle bağlantılı olan Lightyear filmini de izlemek bana göre oldukça değerlidir. Bu filmde anlatılacak olan hikaye de umarım her Pixar filminde olduğu gibi çocuklara ve yetişkinlere ilham verecek olan güzel bir hikaye olur.

O halde SONSUZLUK VE ÖTESİNE!

25 yaşında hayal sever bir gencim.