F5E32243-E215-4A26-8540-65CCD3DA7CC3

THE BATMAN Ne Anlatacak ve Neleri Bilmemiz Lazım?

Favori kahramanım ve filmlerini sıkılmadan bıkmadan yüzlerce kez izlediğim Batman’in yeni filmi The Batman maalesef 2022 yılına ertelendi. Ama hala tazeliğini koruyor. Uzun zamandır heyecanlanmadığım kadar heyecanlandığım bir film The Batman filminin yönetmen koltuğunda Matt Reeves yer alıyor. Film önceki Batman filmlerinden daha öncesine dayanıyor.

2BC9F438-39E6-4C8A-A693-F61BF6D6E084


Filmimiz nelerden alıntı ne anlatıyor?

Film Batman’in ilk yıllarına odaklanan  ‘Batman: Year One’ çizgi romanından kaynaklar taşıyacak. Diğer filmlere göre daha genç ve dedektif yönü ağırlık bir Bruce göreceğiz. Bence filmin çekim, aksiyon ve palet tarzı Synder ve Nolan karışımı gibi. Filmin fragmanı çok iyiydi. Böyle karanlık, dedektifvari bir Bruce görmek çok iyi. Year One çizgi romanını okuduysanız kitabın eski olması ve filme ilham olması çok iyi. Filmden görseller paylaşıldığı sıra Batmobil’in nostaljisi de gözlerden kaçmadı. Havası sanki Mad Max’i andırıyor. Klasik Amerikan tarzı ile bizlere gerçek genç Bruce’u sunuyor.

Hikayenin Matt’in ağzından ‘Noir bir Batman filmi ve hikayesi olacak’ dediğini duyduk. Peki nedir bu Noir Batman? Önceden de bahsettiğimiz gibi Bruce, ağırlıklı dedektif ve iş adamı edasıyla karşımıza çıkacak. Yani Batman’in asıl yaratıldığı gibi kahramandan öte araştırmacı, dedektif olarak göreceğiz kendisini. Dark havası ile yine düşmanları ile karşılaşacak. Bu sefer filmed ana kötümüz ilk Batman filmlerinde gördüğümüz gibi Penguin olacak. Film bana Arkham Knight oyununu anımsattı. Aksiyon sahneleri ve havası bakımından cidden hoş bir Arkham Knight havası var.

Batman: The Long Halloween

B3209AEE-82CC-43E2-94EF-82F1A9B46F7E

Devam edecek olursak filmin başka bir Batman çizgi romanı olan “Batman: The Long Halloween” dan esinlendiği de gözlerden kaçmadı. Kesinliği olmasa da fragmanda arka sahnede gördüğümüz bal kabağı motifi bize bu çizgi romandan esinlenme ihtimalini verdi. Batman: The Long Halloween çizgi romanının konusu ise Gotham’ın büyük ve sayılı suç ailelerinden biri olan Maroni ve Falconelar aileleri. Batman bu iki aile arasındaki ölümcül savaşı durdururken ayriyeten çizgi romandan tanıdığımız diğer villainimiz olan her ay belirli tatil günlerinde birini öldüren seri katilimiz Holiday’ı durdurmaya çalışıyor. Konumuzdan anlayacağımız üzere aslında film aşırı bu çizgi romandan esinlenmemiş. Sadece cadılar bayramı teması alınmış diyebiliriz.

The Batman Devamı Gelecek Mi?

Diğer haberlere göz attığımız zaman çok önemli gözden kaçırmamamız gereken diğer detay ise Robin olarak bildiğimiz Dick Grayson ve ailesi Uçan Graysonlar oldu. The Batman için ilan açıldığında sirkte deneyimli dublörler arandığı ayrıntılara mevcuttu. Bildiğimiz gibi kendisinin anne ve babası sirkte çalışıyorlardı. Matt’in de önceden eklediği gibi kendisi bu film ile ekranlara genç kahramanarı tanıtmak istiyordu. Dick genç yaşta ailesini kaybetti ve bu fırsat filmde kendisinin tanıtılma ihtimalini yükseltti. Genç kahramanlar demişken Dick’in yanında Barbara yani Batgirl gibi isimlerin de bu veya devam edilecek ise devam seri filmlerinde tanıtmak istediğini belirtti Matt. Devam filmleri için ipucu toplamak gerekirse bunu filmdeki yan karakterlere bağlayabiliriz.

3B3807E6-2448-4D48-BE74-C02B7BF41E44

Sadece Batman değil diğer karakterler yani Catwoman ve Penguin gibi isimlerin de bu filmde büyük ölçüde yer alacak olması şimdiden seri film lambasını bize yaktı. Genç kahraman ve genç kadro devamı isteyen Matt, şimdiden devam senaryosunu yazmaya başlamış olabilir. Matt, The Batman sonrası kendisinin hakim olduğu ve izlerini taşıdığı bir Gotham City devamlılığı yaratmak istediğini söyledi. Yani Gotham’da bizim bilmediğimiz farklı insan, toplum ve kötü kahraman çeşitliliği yapmak istiyor kendisi. Güzel bir düşünce, Nolan sonrası güçlü bir seri ve devamlılık göreceğimiz kesinleşmiş oluyor.

9C0F0E5E-CE07-4B8C-A263-ABE76A751F6D

Ayriyeten Catwoman, Penguin ve Riddler gibi karakterlerin olması tesadüf değil. Film sonrası bu karakterlerin geçmişine ve derinine inmek istediğini onlara da değinebileceğini belirtti. Yani karakterler hakkında spin-off dizileri veya filmleri gelebilir. Dc Films hala biraz sessiz olsa da DcFandome’da gelecek zamanlarda neler görüşülür belli değil. Filmlerde ayrıca çizgi romanlarda olmayan karakterlerin de olacağı söz konusu. Kısacası Matt bu işi ciddiye almış, devamlılığı sürdürmek istiyor ve bu beni çok mutlu ediyor.

16819EBF-9BBF-4E67-85BB-695EBA0E7667

Riddler, Batman, Catwoman ve Penguin gibi karakterleri bir arada göreceğiz. Renk palet ve aksiyon sahnelerinin güzelliğinden söz etmek istemiyorum bile. Filmin karanlık ve esrarengiz havası başımızı döndürdü. 2022’de çok güzel bir film göreceğimize emin olduk. Matt Reeves’in yeni bir baş yapıtı daha The Batman.

okuyor, yaratıyor, yazıyor ve oynuyor!