Moffat ve Gatiss’in Kaleminden Bir Klasik Daha: DRACULA THE HERO

Arkasında sayısız kalbi kırık hayran bırakan Sherlock serisi için bir geri dönüş tarihi hala mevcut değil. Fakat serinin yapımcıları Steven Moffat ve Mark Gatiss’in bu aralar yeni bir yapım üzerine çalıştığı konuşuluyor. İkili, yine bir başka kült karakter olan Dracula’yı “Dracula the Hero” olarak günümüze uyarlayacak. Çekimlerin yakında başlayacağı söylense de Moffat ve Gatiss söz konusu olunca tam olarak karşımıza neyin çıkacağını  kestirmek güç.

Yapım hakkında bilgiler az olsa da Radio Times isimli kuruluşa konuşan yazarlar hikaye hakkında bazı detayları paylaştı. Kendilerine yöneltilen soruları cevaplarken “değişmesi imkansız kötü bir ana karakter üzerinde çalışmanın zorluğunu”  belirtirken daha da zorunun “bu karakteri günümüzde yaşayan bir kahraman olarak resmetmeye çalışmak” olduğunun altını çiziyorlar.

Moffat’ın yaptığı açıklama şöyle:

Dracula hakkında üstesinden gelmemiz gereken pek çok sorun vardı. Kötü bir baş karaktere sahip olmak gerçekten zor. Bence en büyük sorun buydu, fakat bir şekilde üstesinden gelmeyi başardık, nasıl yaptığımızı görmek için beklemeniz gerekecek

şeklinde konuşurken Gatiss tarafından da şu eklemeler geldi.

…fakat gerçekten heyecan vericiydi. Dracula’yı kendi hikayesinin kahramanı yapmak için bir nevi kendimize ve insanlara söz verdik. Fikir olarak çok zekiceydi fakat iyi ele alınması gerekiyordu.

httpwwwempireonlinecom1,
Modern Dracula Rolünde Claes Bang

Claes Bang’in oyunculuğu ile ekranlara aktarılacak Dracula The Hero ekibi ayrıca Joanna Scanlan, Morfydd Clark, John Heffernan ve Gatiss’in kendisi gibi kişileri de kapsıyor. Sherlock Holmes havasına hakim olacağı varsayılan yeni yapımın her sezonu 90 dakikalık 3 bölümden oluşacak ve 2020 yılında izleyicisi ile buluşacak.

 

Geçmişteki film uyarlamalarında veya Bram Stoker’ın romanlarında hikaye hep başkalarının bakış açısından ele alınmıştı. Genelde Dracula ile savaşan bir grup insan ile ilerleyen hikayelere nazaran bu kez kendisinin gözlerinden hikayesini deneyimleyecek olmamız gerçekten de ilgi çekici.

Sinema, dizi, oyun sever