NIER: AUTOMATA Serisinin Devamı Gelecek mi? Yapımcılar Açıkladı!

Nier evrenine yeni bir kapı açabiliriz. PAX East panelinde konuşan Nier: Automata yönetmeni Yoko Tarou, yapımcısı Yosuke Saito ve Bestecisi Keichi Okabe, dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı.

Yosuke Saito, serinin devam etme olasılığının yüzde elli lduğunu söyledi. Ancak yüzdeliğin bu kadar yüksek olmasının asıl nedeninin, geliştirici ekiple tekrar çalışmak istemesinden dolayı olduğunu da ekledi. Asıl kararın ise Yoko Taro’da olduğunu söyledi.

Yoko Taro ise aslında devam oyunları yapmayı sevmediğini ve Nier: Automata‘nın kendi başına yeteri kadar tamam olduğunu belirtti.

Hikayede insanlık ile makinalar arasında yaşanan bir savaş sonucu yenik düşen insan ırkı son çareyi ayda saklanmakta ve dünyayı kurtarma görevini, kendi ürettikleri savaşço android robotlara yüklediklerini görüyoruz. Nier: Automata oyunundaki ana karakterlerimiz 2B ve 9S insanlığın geleceğini muhafaza altına almak ve dünyayı makine robotların istilasından kurtarmak üzere dünyaya gönderilir. Yoko Bey, bu seriye bir devam yapılacaksa bu androidleri robot yapıp robotların savaşı şeklinde yapabileceklerini de şakayla karışık belirtti.

Konuşmanın sonlarına doğru işler daha da eğlenceli bir hal aldı. Nier evrenine ileride bir kapı daha açabileceklerini ama bunun ne kadar yakın bir gelecekte olduğunu bilemediğini söyledi. Yani bir sonraki oyunun piyasaya sürülmesi çok daha uzun sürebilir. Hayranların ise dört gözle bekleyeceğinden şüpheleri yok.

Nier: Automata Serisinin Devamı
Nier: Automata Serisinin Devamı gelecek mi?

Konuşmanın sonunda Yoko Taro, Nier: Automata‘nın oyuncular tarafından çok beğenildiğini, güzel bir tepkiyle karşılandığını, yapımcıların da bu durumdan hoşnut olduğunu ifade etti. Oyunun adı hakkında ise, tuhaf ve özgün olduğunu belirtti. Tuhaf şeyleri herkesin sevdiğini, dünyadaki tuhaf tüm insanlara müteşekkir olduğunu söyledi.

2010 Nier

Nier: Automata adlı oyunun devamı hakkında çeşitli spekülasyonlarla birlikte yapılan bu konuşma, oyuna yeterince aşina olmayan birtakım oyuncuların kafasında bunun, serinin ilk oyunu olduğu düşüncesi oluşabilir. Ancak Automata’dan önce de Nier oyunu vardı. Nier adlı oyun 2010 yılında, Square Enix oyun firması tarafından piyasaya sürüldü ve Japonya başta olmak üzere tüm dünyada ilgiyle karşılandı. 7 yıl sonra çıkan devam oyunu ise tabi ki Nier: Automata. Bunun da en az bir önceki oyun kadar başarılı olduğunu belirtmemiz gerek.