Chris Evans, Avengers: Infinity War Filminden Sonra Captain America Kariyerine Veda Mı Ediyor?

chris evans

Marvel sinematik evreni yaratıldığından beri aktörler çeşitli süper kahraman rollerine büründüler ve artık o kahramanlar o aktörlerin kariyeri haline geldi. Iron Man olarak Robert Downey Jr, Black Widow olarak Scarlett Johansson, Thor olarak Chris Hemsworth ve hatta Spider-Man olarak Tom Holland, hepsi isimlerinden önce oynadıkları rolleriyle tanınmaktalar. Bununla birlikte Chris Evans, 2011 yılından bu yana Captain America rolünü hemen hemen kusursuz bir şekilde oynadıktan sonra bunun en iyi örneği olabilir.

Chris Evans, Marvel Studios ile 6 filmlik sözleşme imzaladıktan sonra Marvel sinematik evrenine Steve Rogers olarak katılmıştı. Üç Captain America ve iki Avengers filmi sonrasında Avengers: Infinity War filmiyle bu sözleşmenin sona erdiğini görüyoruz.

Esquire, geçtiğimiz günlerde Evans’ın kariyeri hakkında bir profil hazırlamıştı. Yazılana göre Infinity War’dan sonra 35 yaşındaki aktörün artık kırmızı-mavi-beyaz kostümünü giymeyecek.

Makalede Evans’tan doğrudan alıntı yapılmadığı için bunun ne denli olduğunu söylemek güç. Makaleye göre Evans çeşitli projelerde yer almak, hatta yönetmen koltuğuna oturmak istiyor.

Aslında, önceki yorumlardan bir yıl sonra, Evans artık Captain America’yı oynamaktan korktuğunu ve bu rolü başkasına devredebileceğinden bahsederken MCU’yu henüz terk etmeye hazır olmadığını da belirtmişti.

Civil War’daki tecrübesinden sonra Evans, Marvel istediği sürece rolüne devam edebileceğini söylemişti. Bu sözleşmesinin uzatılmasını gerektirir ancak Marvel tarafından bugüne kadar böyle bir uygulama yapıldığı görülmemiştir. Ayrıca Marvel Studios başkanı Kevin Feige, Marvel evreninin Chris Evans olmadan da devam edebileceği açıklamalarında bulunmuştu.

Şuan durum belirsiz olsa da, eğer Evans rolü kendi isteğiyle bırakırsa ve son filmde Thanos’a karşı finalde gerçekten ölürse, Marvel bu rolü hala canlı tutabilme opsiyonuna sahip. Anthony Mackie (Falcon) veya Sebastian Stan (Winter Soldier) başrole geçebilir, hatta Miss America olarak Gina Rodriguez’i bile görebiliriz.

Muhtemelen Captain America rolü Chris Evans olsun yada olmasın devam edecek, ancak kalkanı kimin taşıyacağını söylemek zor.