Boku No Hero Academia – Anime İnceleme

Bu sefer okun ucunda yeni bir seri olan Boku No Hero Academia var. Devam etmeyen, sonlanmış serilerdeki yazı serimi bu seri için bölmek durumunda kalıyorum. Çünkü izlenmeye değer ve ilgi çekici olduğunu düşünmekteyim.

Geçenlerde anime olarak başlayan Boku No Hero Academia bu satırları yazdığımda henüz 3. bölümündeydi. Japonyada oldukça tutulması ve ilgi çeken bir konuya sahip olmasıyla ilerleyen günlerde ülkemizde ve dünyadaki popülerliğinin artacağını düşünüyorum.

Boku No Hero Academia

 

Seri insanların olağan dışı bir şekilde değişmesinden sonrasını konu alıyor. İnsanlar çeşitli yetenekler yani ” özgünlükler” ile doğarken çok ufak bir kısmı ise normal bildiğiniz düz insan olarak dünyaya geliyor.  Bu özgünlüklerin yeni çıktığı dönemde hükümetler çöküyor, yasalar uygulanamaz hale geliyor ve kaos baş gösteriyor. Süper-kahramanlık bir meslek haline geliyor ve maaşlı memurlar oluyorlar. Hikayemiz dünya tekrar bir düzene oturmuşken başlıyor. Midoriya Izuku dünyanın 1 numaralı kahramanı All Might’a takıntılı onun gibi olmak isteyen ufak bir çocuktur. Diğer çocukların özgünlükleri ortaya çıktığında o hala aynı olmaya devam etmiştir. Doktora bununla ilgili olarak giden Izuku , bu dünyada olunması neredeyse imkansız olan sıradan bir insan olarak hayatını idame ettireceği haberini almıştır doktordan. Fakat asla pes etmeyen yapısı ve sonsuz kararlılığı sayesinde kahramanı All Might’ın da mezun olduğu Yuuei Akademisine girmeyi hedeflemiştir. Her sene binlerce başvuru arasından çok ufak bir yüzdeyi bünyesine katan Japonya’nın en iyi akademisi onun için henüz bir rüyadır. Acaba bu yeteneksiz çocuk kendi sınırlarını aşıp idolü gibi bir kahraman olabilecek mi?

All Might and Deku Boku No Hero Academia

Seri henüz detaylıca incelenmek için çok yeni olsa da takip edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Konusu ve zaten hali hazırda Japonya’da olan popülerliği yüzünden Izuku’yu daha sık görebiliriz düşüncesindeyim.