DETROIT METAL CITY | Sakin Müzisyenin Çılgın Metalcilik Serüveni

Güncel olmayan animeler serisinde inceleyeceğimiz Detroit Metal City  2008 yılı yapımı. Yapım yılının oldukça yakın olmasına rağmen çizimleri ve animasyon teknikleri oldukça farklı ve başlarda göz yoruyor fakat alışması çok zaman almıyor.  12 kısa bölümle çerez niyetiyle izleyebilirsiniz.

krauzer2
(Krauser II sanatını konuşturmakta.)

Negishi isimli üniversiteyi yeni kazanmış, pop müzik ile uğraşan “zararsız” sayılabilecek ana karakterdir. En azından olduğu söyleniyor. Negishi okumak için Tokyo’ya gittiğinde bir şekilde Detroit Metal City adındaki heavy metal grubunun bestecisi ve vokalisti olmuştur. Negishi doğal olarak kendisi vokalistlik yapmamış ve gruba uygun bir solist yaratmıştır. Cehennemden kaçan, ailesini kendi elleriyle katledip tecavüz eden gerçek bir Şeytan kral. Krauser II işte böyle bir adamdır, Negishi’nin tam tersi. Gitarıyla harikalar yaratan bir efsane.

DMC2

Konu olarak neler anlattığından bahsedeceksek eğer , DMC’nin yükselişi ve yaşadıkları olayları mercek altına alıyor diyebiliriz. Bunu yaparken Negishi’nin normal hayatta yapmaya çalıştıklarını, Krauser’in arada selam vermelerini görüyoruz. Her bölüm farklı zaman dilimlerini konu alıyor fakat akıcı bir şekilde eğlenerek izleyebiliyorsunuz. Oldukça küfür ve ondan daha fazla olarak komedi öğeleri bulunan bu animeyi eğlenerek izleyeceksiniz!

Detroit Metal City

Editörün Yorumu

DMC eğlenmek isteyen insanlar için gerçekten çok iyi. Çizimleri çok göz yorsa da alışılınca gayet gidiyor. Soundtrackları ise efsane. Gayet kaliteli işler çıkartmışlar. Gülmek istiyorsanız ve Krauser’in Tokyo kulesine tecavüz etmesi sizin izleyemeyeceğiniz bir şey değilse izlemenizi tavsiye ediyorum. Zaten serilerin azlığı ve kısalığı dolayısıyla 1 oturuşta cips misali yok edebilirsiniz bu seriyi