attack on titan felsefesi

Attack On Titan Felsefesi: EREN mi Haklı ZEKE mi?

Bu yazımda Attack on Titan Felsefesi nedir, Eren’in ve Zeke’nin ideolojileri nedir gibi sorulara cevap bulacağız. Eğer Attack on Titan mangasının finalini okumadıysanız bu yazımdan spoiler alabilirsiniz uyarayım. Keyifli okumalar dilerim.

GERÇEKLİK FELSEFESİ

Kurucu titan güçlerimi kullanarak anılarınızı değiştirseydim eğer, gerçek siz o ana kadar yaşayan siz mi olurdu, yoksa anılarınızda hatırladığınız kişi mi gerçek siz olurdu?

attack on titan felsefesi gerçeklik

Bildiğiniz gibi Eren ve Zeke’den önce tüm kurucu titan kullanıcıları Eldia halkının anılarını değiştiriyor ve gerçeklikten uzaklaştırıyordu. Kendilerince haklı sebepleri de vardı tabii, onlara göre huzurlu yaşamanın tek yolu buydu. Bu noktada SSCB Bilimler Akademisi üyesi kimyager ve fizikçi Legasov’un bir sözünü alıntılamak istiyorum.

Valeri Legasov

Gerçekler rahatsız ettiğinde yalan üstüne yalan söyleriz, ta ki yalan olduğunu hatırlayamayıncaya kadar. Fakat o hala oradadır. Söylediğimiz her yalan ile gerçeğe borçlanırız ve er ya da geç o borç ödenir. Bir nükleer reaktör işte böyle patlar, yalanlar ile.
Valeri Legasov

Kurucu Titan kullanıcılarının yaptıkları şey de bundan farksız değildi aslında, gerçekliğin getirdiği rahatsızlıktan kaçmak için yalan üstüne yalan söylediler, ta ki Eren gelene kadar.

EREN’İN İDEOLOJİSİ VE AMACI: ÇATIŞMA TEORİSİ

X ve Y ülkelerinin birbirleri ile savaştığı esnada dünyaya uzaylı istilası yapılsaydı eğer, iki ülke hala kendi aralarında savaşmaya devam eder miydi yoksa savaşı bırakıp, birlik olup dünyayı kurtarmanın bir yolunu mu ararlardı? İşte çatışma teorisi dediğim şey bu, eğer ortadaki tehditten daha büyük bir tehdit meydana gelirse; insanlar, toplumlar veya devletler, o tehdite karşı etnik, sosyolojik, ekonomik gibi farklar gözetmeksizin birlik olurlar.

Eren Yeager

Eren’in tüm planı ve amacı buydu. Şeytandan bile daha kötü olarak, tüm insanların şeytan olarak bildiği Eldia halkı ile dünya devletlerinin bir araya gelmesini ve kendisine karşı beraber savaşmalarını sağlamak. Bu sayede dünya üzerinde Eldialı insanlardan bile daha tehlikeli olarak hedef değiştirdi, tüm hedefi kendi üzerine aldı.

ZEKE’NİN FELSEFESİ: ANTİNATALİZM

Zeke Yeager

Eğer hiçbirimiz doğmamış olsaydı, kimse bu kadar acı çekmek zorunda kalmazdı.
Zeke Yeager

Antinatilizm, yani doğum karşıtlığı. Zeke ise çözümü farklı bir yolda bulmuştu. Ona göre Eldialılar doğmasaydı bunlar olmayacaktı, kimse acı çekmeyecekti. Bu yüzden kendi ırkına ötenazi planları kurdu. Ama bu noktada sormamız gereken bir şey var, peki ya 2000 yıl önce titan güçleri yokken Eldia halkına eziyet eden Marleyliler doğmamış olsaydı eğer, Eldia halkı titan güçlerine sahip olduktan sonra yine de diğer insanlara eziyet ederler miydi?

Son Yorum – Attack on Titan Felsefesi

Açıkçası ben Eren’in ideolojisi daha mantıklı buluyorum, neden doğmamış olanlar Eldia halkı olsun ki? Siz en çok kimin ideolojisi destekliyorsunuz fikirlerinizi aşağıda yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Ayrıca en sevilen 10 anime karakteri listeme sitemizden ulaşabilirsiniz. Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim 🙂

Duvarı nem, insanı Chika Fujiwara ile evlilik yıkar.