2015 Yaz Animeleri İçinden En iyi 7 tanesi

Bu yaz birçok anime yayınlandı. İşte IGN tarafından onlar arasından seçilmiş 7 tane seri. Oldukça izlenesi bu serileri kaçırdıysanız, izleyin deriz.

İşte 2015 Yaz Animeleri içinden en iyi 7 tanesi

foodwarsgroupop

Food Wars: Shokugeki no Soma

Bu shounen animenin hikayesi son derece prestijli bir aşçılık okulunun bir numarası olan aşçılık dâhisi Soma etrafında dönüyor. Food Wars yoğun bir rekabete dayalı olduğundan en küçük karakterleri geliştirmek bile oldukça zaman alıyor dolayısıyla bu animenin başarı ve başarısızlıklarını dikkate almamız için bize bir neden veriyor. Devamlı şekilde etkileyici ve sürükleyici devam eden animenin 2. sezonu hak ettiğini düşünüyoruz.

gatchamancrowdsinsight

Gatchaman Crowds: Insight

Gatchaman Crowds: Insight günümüzün kültürel cazibesi teknoloji ve sosyal medyayı oldukça iyi yansıtması gerçekten korkutucu.2. sezon ilk sezondan neredeyse 2 yıl sonra geldi fakat ana temayı yavaş yavaş işleyişi gerçekten muhteşemdi. Sosyal medyanın toplumu nasıl etkilediği ve bir kahramanın ne demek olduğunu sorgulamamıza sebep oluyor. The Gatchaman Takımı, özellikle Hajime, ilk sezonda olduğu gibi yine çok iyi, yeni karakterler ise ilk başta biraz sıkıcı gelse de sezon içinde her şey yerli yerine oturuyor.

himoutoumaruchan-

Himouto! Umaru-chan

Himouto! Umaru-chan muhteşem zekası ve komedisiyle yaz sezonunun sürprizi oldu. Umaru adında, her konuda çok başarılı olan genç bir kızın eve dönünce tamamen tersi yönde değişmesini konu alıyor. Anime izlemekten ve oyun oynamaktan başka hiçbir şey yapmayan Umaru ihtiyaçları için bile dışarı çıkmaz, erkek kardeşi getirir. Umaru zamanla sevdikleriyle vakit geçirmenin kıymetini anlamaya başlar.

my lov story

My Love Story (Ore Monogatari)

Romantik anime My Love Story şüphesiz sezonun en ilgi çekenlerinden biriydi. My Love Story’nin başarısının sırrı, güçlü bir mizahla dengelediği romantizm, biraz drama ve harika yan karakterler. Ne çok duygusal ne de çok sevimli.

school-live-7

School-Live! (Gakkou Gurashi)

İlk bakışta anime biraz basit görünüyor olabilir çünkü okula giden kız öğrenciler zombilerle savaşıyor. Kahramanımız Yuki tam anlamıyla bir genki yani çok neşeli ve enerji dolu. Onun bu enerjisi hayatta kalan birkaç arkadaşıyla yaşadığı ortamın havasını olumlu yönde değiştiriyor. School-Live hakkında çok fazla ayrıntı vermeden yazmak zor. Güzel kurgusu ve ayrıntılardaki inanılmaz özeni, onu bu yaz sezonunun en iyi animelerinden biri yapıyor.

Ushioandtora2

Ushio and Tora

Ushio biraz sersem ve patavatsız bir kahraman. Aynı şekilde küstah ve birazcık korkutucu olan Tora adındaki iblis, Ushio’yu yemeye ant içmiştir fakat buna asla tam olarak yaklaşamamıştır. Arkadaşlık ve doğruluk hakkında verdiği mesajlar ve Japon kültürü hakkında izleyenleri bilgilendirmesi açısından listeye girmeyi hak ediyor.

PSHUUwakakozake-

Wakakozake

Tek başına yemek yemek ile alakalı bu lezzetli kısa anime ağızlarımızın sulanmasına ve kalplerimizin neşelenmesine neden oluyor. Murasaki Wakako ne kendini beğenmiş bir yemek eleştirmeni ne de  iddialı bir gurme,O sadece iyi yemeklerden hoşlanıyor. Bunun kanıtı ise egzotik denizkestanesi tabağından tutun da basit bir patates salatasına kadar her şeyle yaptığı şiirsel monologlar.