2016 Yılındaki En İyi 10 Oyun

Evet pek de güzel olmayan bir seneyi geride bıraktık. Oyun dünyası içinse hem güzel hem kötü oyunlarla dolu bir yıl oldu. 2016 geride kalırken bu sene çıkmış en güzel ve zevkli 10 oyun hangileriydi bunları sizler için listeledik. Listeye her sene çıkan spor oyunlarını dahil etmedik. Üzgünüz Nba 2K17, üzgünüz F1 2016… İşte 2016 Yılındaki En İyi 10 Oyun

 

World Of Warcraft: Legion

10 yılı aşkın süredir MMORPG oyunların arasında en popüler olan ve MOBA türüne karşı ayakta kalmayı başarmış nadir MMORPG’lerdendir World Of Warcraft. Son çıkan Legion eklentisi ile tekrar büyük bir çıkış yakalayarak beklentileri tatmin etti.

Sid Meier’s Civilization VI

Rts dendiği zaman akla gelen ilk serilerden olan Civilization serisinin son oyunu bizleri değişen grafik yapısı ile şaşırtmış olsa da zaten oldukça zevkli olan oyun yapısını biraz daha geliştirerek saatler boyunca başında tutmaya ant içmiş.

 

Titanfall 2

Bu sene bir çok FPS türünde oyun çıktı. Ama sanırım içlerinde en başarılısı Titanfall 2. İlk oyunun başarılı multiplayer yapısı beğenilse de bir senaryo modunun olmaması hayal kırıklığı yaratmıştı. İkinci oyun ile gelecek senaryo modundansa çoğumuzun beklentisi düşüktü. Ama Titanfall 2 bu beklentiyi karşılamayı bırakın senenin en iyi senaryolarından birine imza atarak başarılı oyun yapısı ile senenin en iyi Fps oyunu olmayı hak ediyor.

 

Overwatch

Bu sene Blizzard için sanırım oldukça karlı geçmiştir. Hearthstone ve Word Of Warcraft’tan sonra Overwatch ile de büyük bir başarı yakalayan Blizzard, senenin en çok konuşulan online oyunu oldu.

 

Forza Horizon 3

Bilgisayar platformuna da adım atan Forza serisinin son oyunu Forza Horizon 3 şimdiye kadar çıkmış en başarılı arcade yarış oyunu olabilir. Üstüne söylenecek çok bir şey olmayan Forza Horizon 3 muazzam grafikleri, zevkli oynanışı ve sayısız araba çeşitliliği ile listemizde 6. sırada.

Inside

Listemizdeki tek bağımsız yapım olan Inside, Limbo’yu yapan firmanın elinden çıkan bir şahaser. Limbo’nun gölgesinde kalmasından korkmuş olsakta oynadıktan sonra onun kadar, hatta daha bile iyi bir oyun olduğunu söylememiz yanlış olmaz.

 

Dishonored 2 

Pc için sıkıntılı çıksa da muazzam bir macera sunarak bizleri mest eden Dishonored 2 steampunk temalı oyunlar içerisinde en üst sırada yer alıyor. Suikastçılık kavramına başka bir boyut kazandıran Emily ve Corvo listemizde 2016 Yılındaki En İyi 10 Oyun listesinde 4. sırada.

 

The Witcher 3: Blood and Wine

İlk çıktığı andan bugüne kadar sürekli oynanan, hikaye, grafik, oynanış, müzik hatta DLC politikası ile bile bizleri mutlu eden CD Projekt RED Witcher 3 için müthiş bir ek paket çıkararak listemizde 3. sırada yer aldı. Merak uyandırıcı karakterleri ve hikayesi ile tavsiye ettiğimiz bir yapım.

 

Uncharted 4: A Thief’s End

uncharted

Playstation aldıran oyunların başında gelen Uncharted serisinin son oyunu A Thief’s End bizleri seriye veda ettirirken Karayiplere götürüyor ve hazine peşinde unutulmaz bir aksiyona davet ediyor.

 

Dark Souls III

Ve geldik bir numaraya… Zor oyun nedir? Kendine has bir RPG nasıl geliştirilir? Sanırım bu iki sorunun cevabı Souls serisinde gizli. Demon Souls ile başlayan serinin son oyunu gamepad kırdırana kadar bizleri zorlayan ve geçtiğimiz her boss için bizlere tarifi güç bir tatmin duygusu yaşatan müthiş mimarisi ve bölüm tasarımları ile bu muazzam oyun listemizde ilk sırada yer alıyor.

2016 Yılındaki En İyi 10 Oyun‘ listemizin sonuna geldik. Umarız beğenmişsinizdir.