Ejderhalar ve Aşk: ‘Brothers Without a Tomorrow’dan SMYRNA & CAPRI

Merhabalar canlarım… Bu yazı, sitedeki ilk BL yazısı ve sıkı bir okuyucu olan bana düştü bu onur. Sizlerin okuyacağı güzel bir şey yazmak için okuduğum şeylerden eleme yapmam gerekiyordu. Hele bu yazıyı yazarken çok zorlandım. Okuduğum onca manganın içinde seçim yapmak çok zordu cidden. İçinde ejderha da olsun istediğim için bunu seçtim. Çok heyecanlıyım böyle bir yazı yazdığım için ve uzun oldu farkındayım ama emin olun daha söyleyecek çok da şeyim vardı 🙂

Manhwamız bir yaoi yani BL (boys love) serisi. Aslında daha önceden yazdığım Heaven Official’s Blessing donghuası da BL’di ama aşkın derinleşmesi (800 yıllık bakirliğin sonu falan 😀 ) ilerleyen novellarda vardı. Aylar geçti ama hala kurtulamadım etkisinden.

Neyse biz konumuza dönecek olursak. Brothers without a tomorrow tarafından yaratılmış, omegaverse evreninde geçen, fantastik bir o kadar da vahşi bir manhwa kendisi. 2022-2024 yılları arasında yayınlanmış ve 70 bölümden oluşuyor. Bu hikayeyi severseniz manhwaganın diğer manhwalarını da okumanızı tavsiye ederim. Pişman olmayacaksınız eminim.

FEROMONLARIN ESİRİ

İdam için beklerken, zindandan kaçmayı başaran ama kaleden nasıl çıkacağını çözemeyen Seram, aldığı hoş bir kokunun arkasından gider. Girdiği odada gördüğü manzara şok edicidir. Gözleri bağlı ve gelip onunla birlikte olmasını isteyen bir adam. Seram, kaleden kaçmak için o odadan çıkmalıdır ama o tatlı kokuya da karşı koyamaz ve bilinçsiz bir şekilde kendini kokunun kaynağına doğru sürüklenirken bulur. Düğümlenme olduğunda ise, gözündeki bağı çözen adam, gördüğü kişiyle dehşete düşer. Devrimcilerin lideri. Seram Marita. Düğümlenmeyle birlikte hamile kalmış olan Theo Peserus, artık Seram Marita’yı öldüremez çünkü ona ihtiyacı vardır. Ona bir teklifte bulunur. Ya şu an idam edilmeni sağlayayım ya da benim caprim ol. Çocuk doğduğunda özgür olacaktır ama o zamana kadar yumurta için feromonuna ihtiyacı vardır. Böylece asilerin lideri ölür ve yumurtanın babası ve Theo’nun partneri olan Seth doğar. Ama bu durumun ülkenin geleceğini bile değiştirecek büyük bir olay olacağını kim bilebilirdi ki.

Karakterleri tanıyalım…


Theo Peserus

Odea İmparatorluğunun kahramanı Peserus Şövalyelerinin başı. 31 yaşında bir alfa. Çok eski zamanlardan beri Peserus ailesindeki alfalar, varis olacak kişiyi doğurmakla görevlidir.


Seram Marita

Yıkılmış Langeres Krallığının 4. Prensi. 23 yaşında bir alfa. Langeres, ejderha tarafından seçilen çocuklar. Ejderhanın soyundan gelirler. Krallığı yıkıldıktan sonra halkıyla birlikte ortada kalan ve intikam için halkına liderlik eden kişi.


Doktor Eden

İlk doktor Theo’ya düşük yaptırmaya çalıştıktan sonra gelen doktor. Omega olduğu için Seth’in feromonlarından aşırı etkilendi ve Theo bunu yanlış anladı.


Agrisch Dias

Doğu Monteria kulesinin sahibi. Odea’daki tek büyücü kulesinin sahibi ve kıtadaki en güçlü büyücü. Langereslerle kan bağı da var.


Atalli Peserus

Theo’nun annesi. Agrisch’in dostu. Seth’in annesinin eski sevgilisi.


Lord Damien

Theo’nun sağ kolu gibi olan şövalye.


Baron Rose

Bades ailesinden bir omega. Theo’nun eski nişanlısı. Leydi Perah’in kardeşi.


Baidin

Büyü konusunda yetenekli ve Seram’ın Ay Ustası ( Seram’a “nazik” bir şekilde seks yapmayı öğreten kişi )


Jigs

Langeres şövalyelerinden ve büyü konusunda Baidin kadar olmasa da yetenekli.


Sir Callion

Theo’nun çocukluk arkadaşı ve ona takıntılı, Odea krallığındaki komutanlardan biri. Ayrıca kraliyet ailesiyle bağı var.


2.Prens Alberon

Langeres’e savaş açılmasına karşı çıktığı için gözden düşmüş olan prens.


Veliaht Prens Adrian

Güneş’in gözdesi. Kendisi gibi karaktersiz olan oğlu.


İmparator (Güneş )

Hırsları gözünü kör etmiş ve korkuları olan zavallı bir adam. Çoğu ülke yöneticisi gibi, sevgiden ve merhametten yoksun.


NOTLAR


Smyrna

Normalde alfalar doğuramaz, bu yüzden bunu doğum yapma yeteneğine sahip smyrnalar yapar. Smyrna, hamile kalabilmek için yasak meyve olarak geçen ” shira ” meyvesinden üretilen bir ilaç içer.


Capri

Smyrna meyvesinin büyüyüp olgunlaşması için erkek tohumlu bir bitkiye ihtiyaç duyar. Capri’nin feromonları, Smyrna’ya güven duygusu verir ve ağrılarını da dindirir. Ayrıca yumurtanın gelişimi için de gereklidir.


Ejderhalar

Yıldız yumurtalarından çıkar ve daha sonra kendi türlerinden başkalarıyla karşılanır. Bir yıldızın gücü maksimuma ulaştığında, bir ejderha doğar ve o sırada dökülen amniyon sıvısı, bi süre sonra başka bir yaşamı doğurmaya hazır olan yıldız için yakıt olur.


Smyrna Yumurtası

Smyrna’nın karnında 7 ay kalır. Kuluçka için çıkarıldığında ise 5 ay sonra çatlar. 1 yılın sonunda çocuk doğmuş olur.


Kuluçka

Yeni doğan yumurtalar oldukça dengesiz olduğu için, bebeğin güvenli bir şekilde yumurtadan çıkmasını sağlayan büyülü bir araç. Ebeveynlerin ikisinin de hormonlarıyla dolu olur ve bebek gelişir.

MERAKLI GERÇEK

Beni omegaverse ile tanıştıran bu manhwa sadece erkeklerin hamile kalması değil de ejderhaların olması açısından da beni büyüleyen bir manhwaydı. İlk başta okurken iri yarı, kaslı iki adamı çıplak ve seks yaparken görmek garipti. Feromonlar yüzünden bilinçlerini kaybetmeleri ve bu şekilde eşleşmeleri de ilginçti. Sonraları okumaya devam ettikçe birbirlerine olan duyguları nasıl değiştiyse benim de onlara bakışım değişti ve o görüntü artık rahatsız edici olmaktan çok uzak ve birbirini seven iki insanın yakınlaşması olarak sempatik gelmeye başladı bana. Manhwada şahane sahneler ve olaylar var ama hem çok foto paylaşamadığımdan ( ışın kılıçlarını paylaşmak isterdim mesela. Göz alıcılar ama paylaşamıyorum maalesef ) hem de çok spoiler olmasını istemediğimden beni etkileyen sahneleri kısaca yazacağım sadece.

Spoiler içerir

Mesela Seth ruta girdiğinde Theo’yla olamayacağını bildiği için kendini odasına kapatıp geçmesini bekliyor. Feromonlar yüzünden aklını kaybediyor olmasına rağmen hem de. Ne sadakat ama. Theo’nun bayılıp uyuyana kadar Seth’le seks yapmaya 2 gün dayanması da takdire şayan. Hem de hamile olmasına rağmen. Seth’in rut bittikten sonra kucağında Theo ile panik halinde odadan fırlaması da şahaneydi. Seth’in, Theo ve bebeğin korunması için ağaç diktiği sahne de büyüleyiciydi. Seth’in, Theo’nun gülümsemesinden etkilenip aniden onu öpmesi ve sonra utancından ondan kaçması 😀 Theo ruta girdiğinde, Seth’in ilk kez kabul eden taraf olacağının gerginliği. Agrish, onun gerçek halini ortaya çıkardığında ise; Theo’ya bebekten kurtulmaması için yalvarması da çok etkileyiciydi cidden. Farkında olmadan birbirlerine çoktan aşık olmuşlardı. Hele minik koruyucuyu ruhların şirinliği 🙂 Gerçek formlarında Seth ve Theo’nun kopyası gibiler ama chibi halleri çoookkk şirin 🙂


Theo, Seth gibi capcanlı bir karakterle eşleştiği için kendi kalıplarını kırıp, çoğu şeyi ilk defa yaptığındaki hali cidden etkileyici. Alfalarla ve omegalarla birlikte olmuş olmasına rağmen ilk öpüştüğü kişinin Seth olması gibi. Kıskançlık duygusunu tatması gibi. Çocukluğundan itibaren sorumlu biri olarak yetiştirildiğinden, duygularına kapılarak hiç bir şey yapmamış ve ilklerini Seth ile yaşıyor. Bu arada kadın karakterler zerafetten yoksun ama erkeklerden daha yürekli. Daha yazacak çok şey var aslında ama sizi spoilera boğmak istemiyorum daha fazla.

Son 5 bölüm bana çok yoğun geldi. Manhwaga ağlatmaya yemin etmiş gibiydi sanki. Ama bir o kadar da içten ve can alıcıydı veeee sürprizlerle doluydu. İnsanı ağlarken bile güldüren cinsten 🙂 Çizimlerin tarzını cidden çok sevdim ben. Bazı forumlarda ayakkabılarla ilgili komik yorumlar okumuş olsam da yine de fantastik bir dünyayı gözümde hareketli kılacak kadar canlıydı her şey. Bakışlardaki aşkı da, nefreti de, şaşkınlığı da yansıtmayı başarmışlar. Okurken sanki oradaymışcasına ya da o karaktermişcesine de akıcı diyaloglar kullanılmış (seks sahneleri dahil 😀 ) Olay örgüsü ve karakter gelişimleri de çok güzel işlenmiş. Theo, Seth’den daha olgun ve bu durum bazen üzücü olabiliyor ama o çok realist biri napalım 😀 Seth’in bu kadar acılar yaşamış olmasına rağmen sevgi dolu ve çok duygusal olması, buna karşın Theo’nun dobra ve ağırbaşlı olması. İlk defa Alfa/Alfa aşkı okudum aslında. Genelde Alfa/Omega eşleşmesi olur ama birbirlerini tamamlayan bir çift olduklarından dengeli bir ilişkileri var.


Videoyu kendi sslerimle yaptım. Bu konuda çok acemi olduğumdan olmamış olabilir şimdiden kusura bakmayın canlarım :* Sizi tiktok yapımı İspanyolcayla boğmak istemedim çünkü 😀 Şimdiden iyi okumalar ve yorum bekliyorum bu sefer sizlerden…