DUNGEONS & DRAGONS Artık Sanal Gerçeklikte Oynanabilecek

Dungeons & Dragons

Dungeons & Dragons bir masanın etrafında, grafik kağıtları, karakter levhaları, bir avuç zar ve bir yığın kitapla karakter yapıp, bunu hem oyuncularla hem de Dungeon Master ile ilişkilendirerek oynanan geleneksel bir oyun. AltspaceVR bu oyunu, Oculus Rift içeren bir başlıkla oynanabilir şekilde değiştirmek istiyor.

Dungeons & Dragons
Dungeons & Dragons

AltspaceVR geçen sene sanal avatar kullanarak sanal gerçeklikle iletişim kurma konsepti olan bir şirkete dönüştü. 2 günlük oyun sıkıştırmasının ardından ana şirketleri Wizards of the Coast’ın da tam desteğini alarak, D&D’ye sanal masa getirme arayışına girdiler.

Oyun, oyuncuların özgürce hareket edebileceği sessiz bir lokalin ortasında, bir sanal masa üzerinde hazırlanmış. Oculus Rift başlıklarını kalem ve kağıt olmadan kolaylıkla kullanabilmek için, oyun panosunda kolaylıkla GUI elemanları dahil her şeyin toplanabileceği bir menü var.

AltspaceVR‘dan Bruce Wooden, bir sonraki büyük adımlarının oyunculara kendi oyunlarını yaratma imkanı vermek olduğunu söyledi.

Oyunla ilgili en büyük engellerden birisi herkesin Oculus Rift‘e sahip olmaması. Daha da kötüsü ise oyunun bu versiyonunun sadece fiyatı 350$ civarında olan DK2 başlığı için tasarlanmış olması. Eğer AltspaceVR şirketi planladıkları gibi oyuncuların kendi VR deneyimlerini yaşayabileceği araçlar geliştirirse, bu fiyata değebilir.