Penny Dreadful 3. Sezon Finaliyle Ekranlara Veda Etti

Bu haber Penny Dreadful sevenleri biraz üzecek bir haber olabilir. Penny Dreadful 3. Sezon finaliyle ekranlara vedasını gerçekleştirdi.

Showtime, yaptığı açıklamayla korku serisi Penny Dreadful‘un sona geldiğini duyurdu. Şüpheli birkaç söylenti vardı ve serinin geçtiğimiz günlerde yayınlanan 3. sezon finalinin sonunda “The End” yazmasıyla izleyiciler bunun ne anlama geldiğini merak etmişlerdi. Bunun üzerine yapılan açıklamayla serinin 4. sezonunun olmayacağı kesinlik kazandı.

Penny Dreadful’un yaratıcısı John Logan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ama eğer üçüncü sezon finalini henüz izlemediyseniz Logan’ın açıklamalrının spoiler içerdiği konusunda sizleri hemen uyaralım:

“Penny Dreadful’u, inancıyla ve içindeki şeytanla mücadele eden bir kadının hikayesini anlatmak için yarattım. Bence Vanessa Ives karakteri serinin kalbiydi. Başlangıçta ben onun hikayesini üç sezonluk bir hikaye olarak düşündüm ve Vanessa sonunda inancına dönüp huzura kavuştu. Fanların bizleri tutkuyla benimsemesi kariyerimin en memnuniyet verici deneyimlerinden biri oldu. Bu benim için oldukça kişisel bir projeydi ve muhteşem ekibimiz  Eva, Josh ve Tim ile çalışmaktan, İrlandalı ekiple çalışmaktan ve Showtime ve Sky ile ortaklık yapmaktan sonsuza kadar minnettar olacağım.”

Showtime’ın başkanı David Nevins ise:

” John Logan, gerçekten güzel, akıllıca yazılmış bu epik seriyi ustaca ortaya koydu. Dolu dolu geçen üç sezonun sonunda John serinin sona geldiğini söyledi ve kesinlikle şiirsel bir kapanış yaptı. John’la ve inanılmaz yetenekli oyuncularla çalışmak benim için bir onurdu ve Patti Smith’in yanı sıra  John’un gelecek projesi Just Kids’te de birlikte çalışacak olmaktan oldukça heyecanlıyım. Sky’daki ortaklakmızla birlikte John’un bakış açısını ve Penny Dreadful’un heyecanlı finalini kutluyoruz.’’